Početna Party Time Mađarski orkestar “100 violina” na Tamburica festu od 20. do 22. juna

Mađarski orkestar “100 violina” na Tamburica festu od 20. do 22. juna

Ovogodišnji, 12. po redu “Tamburica fest 2019”, na kojem će se takmičiti devet orkestara iz osam zemalja, biće održan od 20. do 22. juna, saopštili su organizatori.

Kako navode, u posebno atraktivnom, revijalnom delu zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, ove godine će se predstaviti zemlja prijatelj Republika Mađarska. Nastupiće specijalni gosti: orkestar “100 violina” iz Budimpešte, vrhunski ansambl narodnih instrumenata “Zarni Jolj” iz republike Komi iz Ruske federacije i naša narodna pevačica Lepa Brena.

“Svake godine na našem festivalu imamo nešto novo, pa će se tako ove godine takmičiti i vokalni solisti i biraćemo najlepšu autorsku pesmu. I ove godine očekujemo spektakl i nastavljamo sa širenjem kulturne misije i širenja prijateljstva na internacionalnom nivou. Poštovaoci čuvara tradicionalne muzike veoma dobro znaju ko je “Orkestar 100 violina”, a imaće priliku da na delu čuju i vide i “Zarni Jolj”, virtuoze iz ruske republike Komi, koja je nastanjena pretežno mađarskim življem”, ističe Jovan Pejčić, osnivač i direktor festivala.

Danilo Ninković, muzički urednik “Tamburica festa” naglasio je da će poseban ton manifestaciji dati i 105 dečaka i devojčica koji neguju tamburašku muziku i koji su se posebno pripremili za ovogodišnju taljmburicu.

“Videćemo kako naša deca čuvaju tradiciju u internacionalnoj reviji mladih tamburaša u okviru projekta mostovi prijateljstva”, rekao je Ninković.

Festival se tradicionalno održava u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, a preciznija satnica biće saopštena naknadno.

Izvor: 021
Foto: Pixabay