Početna Party Time Manje od deset dana do Dočeka 13. januara

Manje od deset dana do Dočeka 13. januara

0
Space Motion / Foto: promo

Nakon jedinstvene proslave 31. decembra u Novom Sadu, Doček nastavlja tradiciju slavljenja dve Nove godine i 13. januara, širom grada, pretvarajući koncerte u zatvorenim prostorima u posebno audio-vizuelno iskustvo.

Na Dočeku 13. januara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej, producent i muzički maverik Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene. U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu.

ABOP / Foto: Darko Mareš

Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg. U Srpsko narodno pozorište stižu dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva, kao i pevačica duhovne i etno muzike, Danica Crnogorčević.

Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Undercatt / Foto: promo

Ulaznice za koncerte u okviru Dočeka 13. januara su u prodaji na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i onlajn na njihovom sajtu.

Sana Garić bend / Foto: promo

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale – Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji “Laza Kostić” i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a. Podršku programu Yu grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS.

Shortparis / Foto: promo

Da bi koncerti zaista bili pretvoreni u doživljaje, i ovog 13. januara će, zajedno sa izvođačima, na tome raditi renomirani umetnici među kojima su reditelj Aleksandar Nikolić, audio-video dizajner Petar Bilbija, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Svetlana Klopan, Dejan Stojkov, Tijana Jevrić, ali i institucije kao što je Akademija umetnosti u Novom Sadu i mnogi drugi.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. U klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks. Ulaz na ove nastupe biće slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docek.rs.

Konstrakta / Foto: Kosta Đuraković