Početna Sport Muay Thai: Novosađanka Larisa se sprema da pokori svet

Muay Thai: Novosađanka Larisa se sprema da pokori svet

0

Novosađanka Larisa Šaša je protekle godine, braneći boje Srpske asocijacije tajlandskog boksa, uspešno zakoračila na međunarodnu scenu. Na međunarodnom seniorskom kupu “IFMA Muaythai” u Antaliji osvojila je srebrno odličje dok je u Ptuju (Slovenija) bila zlatna.

Tajlandski boks ili “Muay Thai” je tradicionalna tajlandska borilačka veština u kojoj se šake, laktovi, kolena i bosa stopala koriste za udarce.

“Sledeće godine, najverovatnije u Novom Sadu 4. marta, biće održano državno prvenstvo u tajlandskom boksu, zatim Otvoreno prvenstvo Srbije, Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bangkoku. Imam ne samo dobre rezultate, već i neophodno internacionalno iskustvo za predstojeća evropska i svetska takmičenja. Vredno radim sa svojim trenerom Slavišom Janjošem i u toku ove takmičarske sezone očekujem još bolje rezultate”, kaže Larisa Šaša, članica novosadskog trening centra “Black Gym Muaythai”, inače master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Tajlandski boks najviše je zastupljen u azijskim državama. U našoj zemlji ima sve više pristalica što je rezultiralo i formiranjem naše nacionalne, Srpske asocijacije tajlandskog boksa MUAYTHAI 2021. godine.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Srpska Asocijacija Tajlandskog Boksa “MUAYTHAI”