Početna Party Time Masimo SAVIĆ i Matija DEDIĆ ponovo u Novom Sadu

Masimo SAVIĆ i Matija DEDIĆ ponovo u Novom Sadu

masimo-savic-web-fotka-690x955Kako se navodi u saopštenju Muzičke omladine Novog Sada, čuveni hrvatski pevač i vrsni džez pijanista nastupiće u okviru ciklusa Novosadsko muzičko leto, u ponedeljak, 3. avgusta u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1). Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice za koncert su R A S P R O D A T E!

U slučaju lošeg vremena, program će biti održan u Sinagogi s početkom u 21 čas, a od 19 časova, na dan koncerta u holu Sinagoge će se moći kupiti naknadno u prodaju puštene karte.

Cena ulaznice: 1.200 dinara

***

Masimo Savić je jedan od najupečatljivijih pevača na području bivše Jugoslavije., koji je nebrojeno puta zadužio hrvatsku muzičku scenu. Albumi Massimo, Vještina i Vještina 2 u samom su vrhu hrvatske mejnstrim pop-rok muzike.Nakon više nominacija, godine 2004. dobija diskografsku nagradu „Porin” u kategoriji za najbolje (muško) vokalno izvođenje pesme »Znam zašto te osjećam«. Uspeh je ponovio i sledećih godina: 2005. za interpretaciju kompozicije »Bacila je sve niz rijeku«, 2006. za »Ne plači« (live), 2007. za pesmu »Da mogu« i 2012. za izvođenje »Iz jednog pogleda«.Bio je član žirija najvećeg muzičkog takmičenja u regionu “X Factor Adria” 2015.

Matija Dedić 1991. odlazi u Grac gde upisuje Džez akademiju. Privatne časove pohađao je kod Džona Tejlora (Johna Taylora), Hala Galpera, Bila (Bill) Dobinsa i Barija Harisa (Barry Harris). Diplomirao je 1997. godine u klasi profesora Haralda Nojvirta (Neuwirth).U Zagreb se vraća 1997. Osniva sastav „Matija Dedić Trio“ izvodeći pretežno autorska dela. Nastupao je u gotovo svim zemljama Evrope, kao i u SAD-u. Sarađivao je s velikim muzičarima kao što su Alvin Kvin, Martin Dru, Ron Ringvud, Boško Petrović, Bend Marka Marfija, Patricija Konte, David Gazarov, Đani Baso, Majls Grifit i mnogi drugi.Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: nagrade “Porin” u više kategorija, nagrade Hrvatskog društva kompozitora za album Octopussy za najboljeg mladog hrvatskog kompozitora i autora u poslednjih 10 godina, nagrade “Status” Hrvatske glazbene unije, u kategoriji za najboljeg pijanistu itd.

U nastavku ciklusa Novosadsko muzičko leto:

koncert Grupe »Ođila« u petak, 7. avgusta u vrtu Srednjoškolskog doma u 21 čas.

Autor: Novine Novosadske