Početna Party Time Nezaboravno veče pop i rok muzike u klubu “Zrno”

Nezaboravno veče pop i rok muzike u klubu “Zrno”

01

Gitarski dvojac, profesori Zoran Rančić i Damir Malešev, održali su nezaboravan unplugged koncert u klubu “Zrno”. Programu pop i rok muzike 70-ih i 80-ih godinа prisustvovali su brojni prijatelji kluba kao i ljubitelji ove vrste muzike. Ovo je bila jedinstvena prilika da se u našem gradu čuje kvalitetan izbor muzike u izvođenju dva profesionalca. Druženje je otvoreno poznatom pesmom Bitlsa “Ticket to ride” u kantri maniru, koje je naišlo na apsolutno oduševljenje prisutnih. Profesor Damir Malešev koji je ovu pesmu izveo maestralno je inače izdao i knjigu prepeva sa više od 100 pesama Bitlsa. Nakon Bitlsa, krenuo je red izvođača sa naših prostora poput Crvene Jabuke i Vlatka Stefanovskog.

Pre sviranja pesme “Ja nisam tvoj”, Vlatka Stefanovskog, profesor Rančić je spomenuo da se seća da je snimanje njegovog albuma u “Studiju M” bilo davne 1978. godine.

Sviram u restoranu u kome se neguje izvorna narodna muzika, mada gosti neretko traže upravo neke od ovih hitova. Ovo zaista sviram od srca. Očito da posle tih sada već legendarnih hitova nije napisano nešto kvalitetno. Možda je još jedan od poslednjih mohikanaca ovog vremena Džiboni“, rekao je Rančić.
Izvođene su i pesme Kornelija Kovača, Azre, kao i Đorđa Balaševića.

Jedan od najboljih Balaševićevih albuma je po mom mišljenju bio ‘Odlazi circus’, koji je izdao davne ’83. godine“, rekao je Malešev, koji je potom recitovao prepev Stingove pesme “Mesec nad ulicom Burbon”.

Autor: Jelena Dopuđ
Foto: Željko Savić