Početna Politika PS traži hitnu smenu Marinike Tepić

PS traži hitnu smenu Marinike Tepić

0

pokret socijalista

Vojvođanski odbor Pokreta socijalista zatražio je danas hitnu smenu pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Marinike Tepić zbog, kako tvrde, “katastrofalnog rada i niza zloupotreba unutar tog sekretarijata”.

U saopštenju vojvođanskog odbora Pokreta socijalista se navodi da je “bahatim ponašanjem i silnim zloupotrebama budžetskih sredstava” od strane Tepićeve, došlo do toga da talentovana mlada čelistkinja Irena Josifovska ne može da dobije obećanu i odobrenu pomoć od 6.000 evra za studije u Nemačkoj.

S druge strane, kako se navodi, Društvu za očuvanje banatskih šora iz Tomaševca je samo tokom ove godine dodeljeno oko 25.000 evra.

U PS smatraju da je očigledno da čelistkinja Irena Josifovska ima “jedan jedini problem zbog kojeg ne može da dobije odobrenu pomoć od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je što nije član ili funkcioner LSV”.

Za razliku od ove mlade i talentovane devojke, potpredsednica Izvršnog odbora LSV Sandra Trifunović Stojanović, koja je i zastupnik Društva za očuvanje banatskih šora i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, koji je glavni promoter Društva, mogu komotno da rasipaju novac građana Vojvodine, pošto su naravno politički podobni“, tvrde u Pokretu socijalista.

Oni ističu, “sramotna je činjenica” da su za pokrajinsku sekretarsku i LSV, budućnost Vojvodine i Srbije u koju treba ulagati, Kostreš i Trifunović Stojanović, a ne Irena Josifovska.

Očigledno je bitnije biti član i funkcioner LSV, nego nastupati sa najvećim svetskim imenima muzičke scene i biti dobitnik nekoliko desetina prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada“, navodi se u saopštenju.

Građani Vojvodine će, kako se zaključuje, sigurno znati da na predstojećim pokrajinskim izborima, zbog takve “sramotne politike i otvorene zloupotreba sredstava pokrajinskog budžeta adekvatno kazne LSV”.

Autor: Tanjug