Početna Party Time Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex stižu na “Exit”

Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex stižu na “Exit”

0

Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, “Tale of Us”, Carl Craig, Boris Brejcha potvrdili su svoj dolazak na Dens Arenu “Exit” festivala koji će se od 12. do 15. jula održati na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su danas organizatori.

Nakon što je prošle godine priredila možda i najupečatljiviji prizor u istoriji Dens Arene, uz atmosferu kakva se dosad viđala samo na stadionskim rok koncertima s višestrukim ovacijama i dva povratka na bis, Nina Kraviz dolazi na “Exit” da stvara magiju sa publikom iz celog sveta, čije poverenje beskrajno uživa.

– Ne postoji niko poput Nine, ko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno menja, radoznalost da uvek ispituje, želju da stalno uči i svojim primerom vodi globalnu elektronsku scenu uz titulu najboljeg svetskog DJ-a za 2017. godinu.

Nina je epskim zatvaranjem prošle godina dobila čast da bude prvi izvođač u istoriji koji će dve godine uzastopno svojim nastupom zatvoriti Egzit festival, a to će joj biti treći uzastopni nastup na tvrđavi, rekord koji će ove godine podeliti sa jednako fascinantnim fenomenom svetske muzičke scene Mladenom Solomonom.

Alfa i omega svetske house scene, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski muzičar na svetu, kad je u samo proteklih par godina sa zadivljujućom lakoćom osvojio celu planetu.

– Njegova neposrednost i šarm utkane su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je sa ponosom predstavio svetu u najsavremenijem muzičkom izrazu.

Snažnu povezanost sa Egzit magijom nedavno je pred kamerama otkrio i neprikosnoveni producentski genije Maceo Plex, koji je izjavio da se “svake godine pita da li će ponovo nastupati na Egzitu”.

Virtuozni majstor miksa i apsolutni hedlajner najvećih festivala u VICE dokumentarcu pre par godine otkrio je i da jedino na Areni osećao tremu pred nastup, za koju se može jedino utvrditi da je pokretačka, budući da su njegovi dosadašnji nastupi uvek bili ispraćeni uz najglasnije odobravanje publike.

– Nezaustavljiv u studiju, Maceo na Arenu dolazi sa obiljem novog materijala koji sprema za najveće letnje festivale na otvorenom što je okruženje kao stvoreno za njegov izuzetno prepoznatljiv zvuk.

Njemu će se pridružiti i maskirani tvorac 0high tech minimal0 žanra Boris Brejcha, koji će zahvaljujući trakama poznatim čitavom svetu poput “Lost Memory” i “My Love” subotnji set među čuvenim rovovima tvrđave učiniti nezaboravnim!

Milanski dirigenti trenutno vodećeg svetskog zvuka i tandem bez premca “Tale of Us” takođe žele da i ove godine ugledaju prvo jutarnje sunce iznad kolosalnog rova i krcate Arene, dobro poznatog prizora koji je stigao i do najudaljenijih delova sveta.

Autori kapitalnih numera kao što su “Another Earth”, “Northern Star”, “Monument” i drugih, Karm i Matteo, vraćaju se nakon tri godine, veći nego ikad sa možda i najpopularnijim klupskim brendom “Afterlife”, koji su osnovali od svog poslednjeg susreta sa publikom na Areni.

Detroitski revolucionar i jedan od osnivača globalnog tehno pokreta Carl Craig ispuniće Arenu zvukom futurizma koji će uz novu produkciju dobiti dimenziju kakvu zaslužuje jedan od istinskih velikana.

Za domaću podršku pobrinuće se jedan od stubova beogradske tehno scene Filip Xavi, rezident beogradskog kluba “Drugstore” koji je svojim zvukom u više navrata osvajao i berlinski “Trezor”, amsterdamski “Radion” i kultnu binu Exit festivala, No Sleep Novi Sad.

Još jedno neizostavno ime kada se razgovara o regionalnoj tehno sceni nesumnjivo je Vladimir Aćić, poznatiji kao AVOID.

Novosadskog MVP-a i svojevrsnog domaćina na tvrđavi karakterišu vrhunska preciznost i tehnika, te nepogrešiv osećaj za miks protkan njegovim sjajnim izdanjima.

Izvor: Tanjug
Foto: EXIT Photo Team