Početna Party Time Peter Bjorn and John novo su pojačanje INmusic festivala #14!

Peter Bjorn and John novo su pojačanje INmusic festivala #14!

0

Sećate li se pesme iz 2006. koja je kao glavnu temu imala zviždukanje, a spot je bio crtana romansa dečka i devojke? Da, bila su to tri Šveđanina, a i Švedska sama po sebu uvek liferuje kvalitetnu i melodičnu muziku. Pesma se zvala “Young Folks” a svirali su je Peter Bjorn and John, naravno, tri Šveđanina. Sada, 13 godina kasnije, trojka stiže na Europavox Hidden stage INmusic festivala #14! Peter Bjorn and John pridružuju se sjajnom lineupu INmusica kojeg predvode legendarni The Cure, Foals, LP, Kurt Vile & The Violators te Frank Turner & The Sleeping Souls.

Peter Bjorn and John okupili su se 1999. godine u Stokholmu, a bend su nazvali jednostavno po imenima članova, Peteru Morenu, Bjornu Bjornu Yttlingu i Johnu Erikssonu. Publika širom sveta prepoznala ih je po hitu “Young Folks” iz 2006. godine koji je poharao svetske top liste te se našao na popisu pesama brojnih filmova, TV serija pa čak i video igara.

Kako sami ističu, tajna njihove dugovečnosti je konstantna promena zvuka, a u gotovo dvadeset godina objavili su osam studijskih albuma. Poslednji, osmi album Darker Days bend je objavio u oktobru ove godine, a u sklopu promocije stižu i na zagrebački Jarun. Album je sniman u nekoliko studija u Stokholmu te je odraz sjajne saradnje unutar benda u kojem članovi međusobno jedni druge podstiču na kreativan rad. Uprkos tome što je album drugačiji od svega što su dosad napravili, pesme i dalje zadržavaju njima jedinstven zvuk koji neguju od početka. “Young Folks”, “Second Chance”, “Amsterdam” i “Nothing To Worry About” samo su neke od pesama koje ćemo slušati na Europavox pozornici INmusic festivala u junu!

Foto: Promo