Početna Party Time “Pogon”, “Gužva u 16- ercu” i “Atheist Rap” 3. juna na Blokstok...

“Pogon”, “Gužva u 16- ercu” i “Atheist Rap” 3. juna na Blokstok festivalu

Bendovi “Pogon”, “Gužva u 16- ercu” i “Atheist Rap” nastupiće na ovogodišnjem Blokstok festivalu koji će se održati 3. juna od 17 časova u parku kod Železničke stanice.

“Pogon” je bend iz Beograda koji svojim entuzijastičnim zvukom diže ljude na noge. Postoje od 2004. godine i iza sebe imaju tri albuma.
“Gužva u 16-ercu” je punk-rock band iz Osijeka, osnovan 1993. godine. Iza sebe imaju tri studijska albuma i mnoštvo live i televizijskih nastupa.
“Atheist Rap” je jedan od najjačih stubova novosadske muzičke scene. Karijera duga preko 25 godina govori o njihovoj kreativnosti da svakim novim problemom dočaraju svakodnevni život i iznesu mišljenje o svemu oko njih zbog čega ih publika obožava i redovno posećuje njihove koncerte. Iza sebe imaju sedam studijskih albuma i DVD izdanje.
Pored najavljenih izvođača, uskoro slede nova imena, kao i objava konkursa za mladi bend koji će dobiti priliku da otvori ovogodišnji festival.
Sve informacije u vezi sa ovim festivalom mogu se pratiti preko fejsbuk stranice festivala.
Poznati novosadski festival prvi put je održan 1998. godine pod nazivom “Blokfest” i do 2010. je održavan svake godine, a onda je prekinut na četiri godine. Obnovljen je 2015. godine, i tada su nastupili “Zbogom Brus Li”, “Amajlija”, “Ožežis” i “Zona katastrofe”, kao i mlade snage novosadske rok scene “The dust”, “Ihtis”, “Johnny Almost”, “Green line bend” i “Oltajmers bend”.
Termin manifestacije je uvek bio isti, a koncerti su organizovani povodom dana stambenog kvarta koji se zove Blok.
Autor: 021.rs