Početna Sport Odbojkaši Vojvodine izgubili od Crvene Zvezde

Odbojkaši Vojvodine izgubili od Crvene Zvezde

0

Odbojkaši Vojvodine NS seme sinoć su, u okviru poslednjeg kola Superlige, u Maloj sali Spensa, izgubili od ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:3 (13:25, 25:18, 19:25, 18:25). Iako ovaj poraz nije ugrozio lidersku poziciju sa koje će startovati u plej-ofu, Novosađani ipak žale, jer je ovo trebalo da bude dobra priprema za finalni turnir Kupa.

Prvi trener Beograđana Dragan Kobiljski posle susreta nije krio zadovoljstvo.

– Došli smo da igramo protiv lidera prvenstva, ekipe koja je najbolje igrala u kontinuitetu i to je za nas bio dovoljan motiv. Ovo nam je bio možda najbolji meč u zadnja dva meseca i vraćamo se za Beograd potpuno zadovoljni – kazao je Kobiljski.Kapiten Vojvodine Čedomir Stanković je rekao da su dueli sa Zvezdom uvek bitni, bez obzira da li utakmica ima takmičarski značaj.

– To su mečevi koji se igraju za prestiž, posebno sada pred finale Kupa i zato nam je trebala ova pobeda. Jesmo oslabljeni, jer su nam dva igrača povređena, ali to nije izgovor. Moramo da se grupišemo. Možda ovo nije ni loše da bi se trgli, jer moramo biti na nivou sledeće nedelje u Novom Pazaru – kazao je Stanković.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nedžad Osmankač čestitao je protivnicima na pobedi i izuzetno korektnom meču.

– Odigrali su fantastično. Imali su više motiva od nas i to je velika zamerka mojim igračima, jer su igrali bez previše žara i borbe. Mi imamo probleme sa povredama i zato sam neke igrače odmorio. Nekima sam dao šansu, neki su je opravdali, ali većina nije. To je nešto na nama što moramo da popravimo i sigurno da postoji još puno posla sa njima, jer je očigledno da njihova mladost ne može psihički sve da apsorbira. Mi smo u fazi pripreme za finale Kupa, kao i večerašnji protivnici. Nadam se da ćemo na Kupu prikazati naše pravo lice i da će naši momci pokazati dobre partije u plej-ofu – izjavio je Osmankač.

Izvor: Moj Novi Sad