Početna Party Time Poznata nova imena 5. Festivala srpskog podzemlja

Poznata nova imena 5. Festivala srpskog podzemlja

Peto izdanje Festivala srpskog podzemlja ove godine će biti održano 12. i 13. aprila u Novom Sadu, u Hali 6 Novosadskog sajma.

Predstavljamo vam novih šest bendova (od ukupno 16) koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu i bez prekida se smenjivati na dve festivalske bine: Casillas, Plamen večnosti, Northern Revival, Pogonbgd, Reflection i Po kratkom postupku.

Casillas je novosadski noise/rock/punk bend, po mnogima jedna od najunikatnijih pojava na aktuelnoj domaćoj underground sceni.

Plamen večnosti je unikatni dark noise ambient projekat muzičara Sifr Shraddha nastao 2008. u Zrenjaninu.

Northern Revival je stoner sludge metal bend osnovan 2012. u Novom Sadu. Godine 2015. bend je objavio EP “Mouth Full Of Dirt” (Miner Records) i održao veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, uključujući i svirke sa Planet Of Zeus, Greenleaf, Kraljevski Apartman, Obojeni Program, Elektricni Orgazam, E-play, Prljavi Inspektor Blaza i Kljunovi, Mortal Kombat…

U oktobru 2016. objavili su album “Life Survival Tips” (Nocturne Media) i koji su koncertno promovisali na turneji po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BIH. Učestvovali su na festivalima: EXIT 2017, TLO Fest, Alparfeszt, Barock Fest, Kunigunda Festival, Gugulan Rock Festival, United Metal Festival…

Beogradski Pogonbgd započeo je svoju punk priču još 2004. godine sa idejom da se dobro zabave i da muzikom koju rade pogode i pokrenu suštinu.

Do sada su objavili tri albuma: “U samoodbrani” (2011), “Moji heroji” (2012) i “Pogonophobia” (2017) i održali nekoliko zapaženih svirki u Srbiji i regionu.

Reflection je četvoročlani melodični hardcore bend iz Gornjeg Milanovca osnovan početkom 2017. godine.

Po kratkom postupku je garažni punk/rock bend iz Beške nastao 2002. godine, a glavni motiv za formiranje benda bio je da se ekipa dobro zabavi svirajući muziku koju voli.

Ulaznice za predstojeći festival su u prodaji putem Gigstix kao i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500 dinara.

Oldschool štampane fan-ulaznice su u prodaji u Mungos šopu (Novi Sad) kao i Felix šopu (Beograd) po ceni od 500rsd.

Izvor: headliner.rs
Foto: Promo