Početna Party Time Ritam nereda, Atomsko sklonište, YU grupa i mnogi drugi na “Gitarijadi Vojvodine”

Ritam nereda, Atomsko sklonište, YU grupa i mnogi drugi na “Gitarijadi Vojvodine”

Peta po redu “Gitarijada Vojvodine” biće održana u Kisaču od 28. do 30. juna, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

U revijalnom delu festivala nastupaju velika imena naše rok scene, pa su tako za petak najavljeni nastupi Ritam nereda i Atomskog skloništa, kao i grupe Nemir, prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, i benda Po kratkom postupku. U subotu će se predstaviti muzičar iz Slovačke David Kolar sa nešto drugačijim zvukom, zatim novosadski Ahtung bend, talentovani devetogodišnji bubnjar Petar Milutinović, a onda sledi koncert zvezde večeri – YU grupe. Nedelja je rezrvisana za mlade rok nade iz Niša bend Hazel i Đorđa Davida.

Ove godine u takmičarskom delu nastupiće 14 bendova koji se bore za vredne nagrade, a pobednik će, pored snimanja singla u Studiju M, zahvaljujući povezivanju “Gitarijade Vojvodine” sa festivalom “EXIT”, nastupiti na OPENS Future Shock bini.

“S obzirom na to da je reč o ozbiljnom, dobro organizovanom festivalu, koji postaje sve zapaženiji i posećeniji, Grad mu pruža punu podršku i nastaviće to da čini. Takođe, veoma je važno što se ovaj program realizuje u prigradskom naselju, i služi decentralizaciji kulture, što je jedan od prioriteta ove Gradske uprave. Ovakvi sadržaji, posebno dobijaju na značaju u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, i kada se intenzivno radi na realizaciji projekta Evropska prestonica kulture 2021. godine”, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. YU grupa drugi put nastupa na Gitarijadi i prezentovaće svoj najnoviji album “Evo stojim tu”, a na bini će se pojaviti u stalnom sastavu.

“Dobro je da postoji manifestacija koja omogućava mladim bendovima da se predstave, jer oni baš i nemaju prilike da pokažu svoje umeće. Mi smo za njih tu, da ih podržimo, damo savete, i šta god im je potrebno, jer rok muzika na mladima ostaje i opstaje”, rekao je Dragi Jelić iz YU grupe.

PR festivala Milana Arnjaš zahvalila se Gradu na podršci zbog koje se, kako je ocenila, ta manifestacija razvija i napreduje, i izjavila da su ove godine preduzeti značajni koraci na međunarodnom planu.

“Za narednu godinu dogovorili smo saradnju sa dva festivala u Slovačkoj, u Košicama i Bratislavi, kao i sa festivalom Bedem fest u Nikšiću”, istakla je Milana Arnjaš.

“Gitarijada Vojvodine” se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, partneri na projektu su Fondacija “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”, OPENS 2019 i EGZIT festival, a medijski pokrovitelj je RTV Vojvodina.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay