Početna Party Time Rock svirkom započeo prvi Urban bean fest

Rock svirkom započeo prvi Urban bean fest

unnamed

Pravom prolećnom svirkom, sinoć u Kameničkom parku, započeo je prvi Urban bean fest.

Atmosferu pred veliko kulinarsko takmičenje zagrejali su poznati novosadski bendovi Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap. Pasulj se to veče kuvao u humanitarne svrhe, pa je besplatno podeljeno oko hiljadu porcija. Zauzvrat posetioci su dobrovoljno ostavljali prilog namenjen deci Dečjeg sela.

unnamed (1)

Program je počeo u 17 časova, laganim rege zvucima britanskog DJ-a, Mak Floss-a. Sa zalaskom sunca pristizali su i posetioci, pa je više hiljada njih podržalo svoje omiljene bendove.

unnamed (2)

Ulaz je bio besplatan, kao što će biti i drugog dana.

Takmičenje u kuvanju pasulja počinje danas u 11 časova, na istoj lokaciji u Kameničkom parku. Najbolja ekipa proglašava se u 17 časova i osvaja nagradu od 100.000 dinara.

unnamed (3)

Podsećamo da osim tradicionalnog takmičenja u spremanju pasulja, biće priređene dobro poznate i popularne Ravničarske igre, Etno sokak i bogat kulturno-umetnički, muzički i sportski program.

Posetioci će moći da uživaju u neodoljivim ukusima jednog od omiljenih jela u Srbiji, pripremanog na više od 100 načina, koliko se ekipa takmiči.

unnamed (4)

Topao dan je pred nama, potražite hlad u Kameničkom parku, uz Dunav i omiljeno jelo.

Organizatori festivala su Bin Marketing i Ekocentar Vodomar 05, uz podršku Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada i JKP Gradsko zelenilo.

unnamed (5)

Autor: nshronika.rs