Početna Party Time Šansone oduševile Novosađane

Šansone oduševile Novosađane

Chansones_057

Koncert “VEČE ŠANSONE” posvećen stogodišnjici rođenja čuvene francuske šansonjerke Edit Pjaf, koji je realizovalo Udruženje Šansona uz podršku Kulturnog centra i Grada Novog Sada, izazvao je pravo oduševljenje među zaljubljenicima koji su prisustvovali ovom muzičkom događaju koji je realizovan u sali kluba “Tribina mladih” Kulturnog centra grada Novog Sada, koja je bila premala da primi sve koji su želeli da čuju umetnika Lorana Prokopića koji je nastupio uz pratnju harmonikaša Ondreja Maglovskog.

Chansones_086

“Koncert je potvrdio da je šansona više nego dobrodošla u Novi Sad kao i predstavlja muziku za sva vremena i za sve generacije. Činjenica da postoji veliki broj ljudi koji i dalje, uprkos savremenim tokovima života, neguje lepe emocije i romantiku uliva nam poverenje i daje nam dodatnu energiju da nastavimo sa našom misijom”, navodi se u saopštenju.

Chansones_133

Tokom koncerta publika je imala prilike da čuje najpoznatije šansone Edit Pjaf poput L’hymne à l’amour, C’est l’amour, Non, je ne regrette rien, La vie en rose, Sous le ciel de Paris kao i pesme šansonjera Iv Montan, Žorž Mustaki, Šarl Aznavur koji su zahvaljujući njoj postali velika imena francuske šansone.

Chansones_040

Nakon koncerta publika je svoje utiske iznela zapisavši mnoge poruke među kojima izdvajamo: “Ovo veče me je ponovo podsetilo na život“, “Hvala vam na ovoj večeri, podsetili ste me na činjenicu da se sve rađa iz ljubavi i da je ljubav najvažnija zvezda vodilja“, “Predivno veče, prepuno emocija, vanvremenskih momenata, proživljavanja ponovnih ljubavi“…

Autor: Nshronika.rs