Početna Party Time “Šlagvort” za najluđu noć

“Šlagvort” za najluđu noć

0

Bez legendarnih filmovima kao što su Nacionalna klasa, Mi nismo anđeli, Džejms Bond, Kosa i drugih, domaća i svetska kinematografija ne bi sigurno bila to što jeste, a sva ta ostvarenja ne bi bila tako uspešna bez muzike, koja je u većini slučajeva postala evergreen.

A šta povezuje čuvene filmske naslove i njihove saundtrekove i glumce Pozorišta mladih?

Nije u pitanju nova predstava, ali jeste u pitanju novi bend Šlagvort sastavljen upravo od glumaca iz prvog lutkarskog pozorišta u Srbiji, a koji će vam napraviti pravi šlagvort za 2023. godinu, u petak, 30. decembra, u pozorišnom klubu Trema od 22 sata.

“Ono što nas izdvaja kao bend je što smo većinom glumci koji rade zajedno, druže se i vole filmsku muziku. Svi sviramo ili pevamo, pa smo odlučili da spojimo lepo i korisno i oformimo bend, koji će imati veze sa našim poslom, a to je gluma, pozorište i film. Tako da smo se odlučili za filmsku muziku”, objašnjava Aleksa Ilić, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Muzika iz filmova i serija nije samo zabava – saundtrekovi su ono o čemu se priča, a neretko su pojedini hitovi poznatiji od samih filmova za koji su snimljeni. Da li bi recimo filmovi Kventina Tarantina bili toliko upečatljivi da nemaju odličnu muzičku podlogu? Teško, tvrde glumci.

“Spoj filma i muzike me je privukao bendu. Kao glumac interpretiram pesme na glumački način, kao kad pristupam ulogama. Ne znam za mnogo bendova filmske muzike, a ovakav bend ima potencijal i privlačan je publici, jer je žanrovski raznovrstan”, objašnjava Danilo Milovanović, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Ulaznice se mogu pronaći u Gigstix prodajnoj mreži, kao i na njihovom sajtu gigstix.com.

Foto: Nada Balkana