Početna Party Time Sputñik: Novosadski elektrorokeri u pohodu na Beograd

Sputñik: Novosadski elektrorokeri u pohodu na Beograd

0

Novosadski elektrorok bend Sputñik krenuo je sa koncertnim aktivnostima ove jeseni, a prva stanica je Beograd, gde će u nedelju 6. oktobra u Beogradu, u Elektropioniru, nastupiti zajedno sa turskim darkwave legendama She Past Away, a zatim će doći i u matični Novi Sad, gde se sprema sledeća svirka.

U tu svrhu je bend izdao i promotivni singl, „Once or Never“. Njihov elektrorok zvuk koji sve više dobija na popularnosti, makar u Vojvodini, a dokaz tome je i činjenica da su se pojavila i brzu slavu stekla druga dva benda, uslovno rečeno, ovog pravca, a to su pančevački Buč Kesidi i Ljubičice&Co.

Sputñik, koji je petorka sastavljena od Srba i Rusa, izbacio je spot za pomenutu pesmu „Once or Never“, koji je najnoviji singl sa njihovog drugog albuma.

Spot je snimala i režirala Alina Vilčenko, a snimljen je u letnjem ambijentu prirode Fruške gore, i kako su sami članovi benda naglasili „treba da zrači letnjom srećom“.

Frontmen Žikica Milošević kaže: „Konačno smo uspeli da napravimo veselu letnju pesmu, naš „Friday I’m In Love“. Uzora je bilo puno tokom naših života, ali smo ovde uspeli da damo omaž kultnoj shoegaze grupi Ride, večnim legendama iz The Cure i našoj ljubavi ka japanskom popu i elektronici. Nadamo se da ćete uspeti da osetite dah leta i ljubavi i tokom jeseni.“

Bend je prethodno je izdao i album-prvenac „A Memory of Fire“, koji je u izboru lista Dnevnik proglašen drugim najboljim albumom 2018. godine, za našu najstariju indie izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.

Foto: Printscreen