Početna Party Time Trkulja i “Balkanopolis” osvajaju Evropu: Ovacije publike na koncertima u Kelnu i...

Trkulja i “Balkanopolis” osvajaju Evropu: Ovacije publike na koncertima u Kelnu i Esenu

0

Trkulja Keln

Naš vrhunski umetnik i istinski ambasador kulture, Slobodan Trkulja i njegov sastav “Balkanopolis” nastupili su u Nemačkoj gde su na veličanstven način i ovaj put predstavili srpsku kulturu i tradiciju.

U pratnji WDR Funkhaus simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom holanđanina Arjana Tina, Slobodan Trkulja & Balkanopolis su u prepunoj dvorani WDR Funkhaus na Valrafplacu u Kelnu, u kojoj su do sada nastupala najveća imena klasične, džez i moderne muzike, izveli program kojim su se prošle godine predstavili u Kombank Areni – ovog puta u simfonijskom izdanju!

Trkulja Keln 2

Na repertoaru su bile poznate Trkuljine kompozicije “Nebo”, “Crne oči”, “Kiša”, nove simfo-rok numere “Konstantin” i “Petrion” kao i virtuozni instrumentali “Pitagorino oro”, “Aleksandar” i “11 za mog oca”.

Nemačka publika je višeminutnim aplauzima i ovacijama izrazila svoje oduševljenje Trkuljinim kompozicijama, energijom i maestralnim izvođenjem Balkanopolisa, tražeći od našeg umetnika da se vrati na bis dva puta nakon fantastičnog programa koji je trajao skoro dva sata. Trkulja & Balkanopolis su nakon Kelna sa WDR Funkhaus orkestrom sledećeg dana održali još jedan veličanstveni koncert u jedinstvenom kompleksu Zeche Zollverein u Esenu koji nosi epitet svetske kulturne baštine UNESKO-a.

Trkulja Keln 3

Povodom koncerata u Nemačkoj, Slobodan Trkulja je izjavio:

Mnogo mi znači što smo u prilici da sa jednim od najboljih evropskih orkestara izvodimo muziku Balkanopolisa i predstavimo nemačkoj publici svu lepotu našeg zvuka i tradicije. Doživeli smo ovacije od inače uzdržane publike i napravili snimak koncerta koji je i zvanično postao deo arhive nemačke radio-televizije. Naša muzika je izgleda jezik koji svi razumeju i cene…

Trkulja Nemačka 2

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSHronika.rs