Početna Party Time Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić u Sinagogi

Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić u Sinagogi

0

bojan-z-i-vasil-hadzimanov-pijanisticki-duo-promo04

Dvojica pijanista svetskog glasa, Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić, održaće koncert u Sinagogi 11. oktobra u 21 sat.

Posle njihovog, izuzetno zapaženog i za svega nedelju dana rasprodatog, premijernog nastupa u Kolarčevoj zadužbini, održanog 1. februara, Bojana Zulfikarpašića i Vasila Hadžimanova će imati prilike da čuje i novosadska publika.

Ova dvojica vrhunskih pijanista, svetskog glasa, spadaju u grupu domaćih džez muzičara, koji su postavili standarde u spajanju modernog džez jezika s balkanskim muzičkim nasleđem. Obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i uspešne saradnje s najvećim imenima svetske džez i moderne muzike.

Na programu su autorske kompozicije i poznati komadi moderne muzike

Ulaznice za koncert koštaju 1.000 dinara i prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021 452 344), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i prodaja ulaznica na sajtu Muzičke omladine.

Pored najavljenog koncerta u Novom Sadu, Bojan i Vasil će se predstaviti drugi put i publici u Beogradu i to dan ranije – 10. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, dok će njihova “jesenja turneja” biti krunisana nastupom u Parizu, 5. novembra, na otvaranju Jazzy Colors festival.

Izvor: mojnovisad.com
foto: promo