Početna Gradske teme Uspešno završen 1. Štrand fest

Uspešno završen 1. Štrand fest

0

unnamed (6)

Na radost organizatora sunčani vikend išao je na ruku prvom organizovanom novosadskom festivalu Štrand fest. Današnji dan prošao je u takmičenju i dobrom raspoloženju. Snage u kuvanju riblje čorbe odmerile su ekipe kojima kuvanje ovog specijaliteta ide od ruke. Pobednicisu dobili novčanu nagradu od 50.000 dinara, drugo plasirana ekipa 25.000 dinara, a treće mesto iznos od 15.000 dinara. Pored takmičara prijavile su se i ekipe novinara, a najbolja ekipa je dobila vredne nagrade.

unnamed (7)

Osim zabave, posetioci su imali priliku i da budu humani ovaj vikend. Kao veliki završetak akcije Humani ponedeljak svi posetioci su dobrovoljno ostaljali prilog za odabrani specijalitet od riblje čorbe.

unnamed (8)

Program za oba dana festivala bio je odličan, organizator se pobrinuo da atmosfera bude u duhu vojvođanske tradicije kako ukusom, tako i atmosferom. Dok su učesnici čekali da žiri donese odluku , vreme su ispunili zabavnim aktivnostima. Neki su igrali u duhu tradicionalne igre, dok su drugi igrali aktivnost zvanu pijane lopte koju je vodio naš poznati glumac Goran Podlipec. Za one koji nisu upućeni, na travnati teren je bilo stavljeno dve lopte. Oko prve lopte se trčalo šest krugova, nakon čega je učesnik trebao da šutne loptu koja se nalazila ispred. Naravno pobednik je bila osoba koja da gol. Ideje su zasigurno odlika ljudi ovog grada, a gde je zabavi tu su i Novosađani.

unnamed (9)

Za vikend su sva čula uživala. Čuo se zvuk tamburice, a Dunav je zasijao uz zrake Sunca. Ostaju uspomene od ove godine do naredne. Vidimo se na istom mestu u isto vreme.

unnamed (10)

Autor: Ljiljana Kozarev, nshronika.rs