Početna Politika Aktivisti SZS izlepili sedišta novosadske i vojvođanske vlasti

Aktivisti SZS izlepili sedišta novosadske i vojvođanske vlasti

0

Opozicioni Savez za Srbiju je nalepnicama izlepio stakla na ulaznim vratima Gradske kuće, Skupštine grada, Banovine i Skupštine Vojvodine, nakon poslednjeg protesta protiv režima Aleksandra Vučuća u Novom Sadu.

Oni su organizovali protestnu šetnju od Pozorišnog trga do ovih novosadskih i vojvođanskih institucija i po staklenim vratima izlepili više različitih nalepnica, pretežno sa porukom “uzbuni se”, “bojkot”, “leči se”, “1 od 5 miliona” i slične.

Pre šetnje na Trgu su govorili poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik “Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti” Savo Manojlović i jedan od osnivača “Pokreta za bezbednu Srbiju” Vladimir Savić.

Sva trojica su uglavnom govorili o potrebi da javnost podrži uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz fabrike “Krušik”, koji je u kućnom pritvoru nakon što je izneo podatke o umešanosti Branka Stefanovića, oca ministra policije Nebojše Stefanovića u trgovinu oružja.

Oni su podsetili i na druge afere koje se dešavaju u Srbiji, kao i u Novom Sadu i istovremeno uputili poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

Ponovljeno je i da SZS neće učestvovati na izborima u martu i pozvani su građani i druge stranke i pokreti da se pridruže bojkotu.

Novi protest je zakazan za naredni petak, 22. novembar u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: 021