Početna Politika Andrej Fajgelj pretio smrću Saši Jankoviću: Ako meni oduzmete decu, ubiću vas!

Andrej Fajgelj pretio smrću Saši Jankoviću: Ako meni oduzmete decu, ubiću vas!

0

Andrej Fajgelj

Jedan od osnivača “Treće Srbije” i bivši direktor Kulturnog centra Andrej Fajgelj, koji je protivnik vakcinacije, na Tviteru je pretio smrću zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Revoltiran tekstom koji je pročitao, a u kojem je napisano na koji način će biti reagovanu u slučaju roditelja koji odbiju da vakcinišu svoje dete, Fajgelj je napisao: “Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek dolazi policija. Ali moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću vas”.

Andrej Fajgelj (@fajgelj)  Twitter  (3)

“Sva deca moraju da budu vakcinisana, smatra zaštitnik građana Saša Janković. Krajna mera odbijanja vakcinacije može da bude i oduzimanje deteta”, deo je teksta na koji je Fajgelj reagovao.

U tekstu se navodi da ako bi pedijatar, na upit socijalnih radnika, procenio da je život nekog deteta ugrožen odbijanjem roditelja da ga vakcinišu, krajnja posledica mogla da bude i oduzimanje deteta sudskom odlukom.

Andrej Fajgelj (@fajgelj)  Twitter  (2)Ipak, teško je zamisliti ovakav scenario, što smatra i ombudsman Janković, navodeći da “takav slučaj nije zabeležen i da bi to bilo preterano”, što je i navedeno u pomenutom tekstu.

Janković je to na Tviteru i predočio Fajgelju, uz komentar:

Ja vama ne mogu da oduzmem dete, vi mene možete da ubijete. Uživajte u tome.

Andrej Fajgelj (@fajgelj)  Twitter  (1)

Fajgelj je, međutim, nastavio da preti.

Ubiću svakog ko uđe u moj dom da oduzima moju decu. To je moja dužnost kao oca, muža, Srbina i slobodnog građanina. Ali neću da ginemo samo mi domaćini i policajci i socijalni radnici. Oni na vrhu, koji su nas naterali da se ubijamo, isto moraju odgovarati.

Podsetimo da je Fajgelj zbog javnih pretnji u novembru bio i hapšen.

Izvor: Alo
Foto: PrintScreen/YouTube; PrintScreen/Twitter