Početna Travel Club Besplatan turistički obilazak Novog Sada

Besplatan turistički obilazak Novog Sada

0

centar iz vazduha 3 Mladen Sekulic

Besplatni turistički obilasci Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave biće organizovani u subotu, 27. februara, povodom obeležavanja Svetskog dana turističkih vodiča.

Predsednik Udruženja turističkih vodiča Novog Sada, Radivoj Novakov, kaže da će oni koji dođu moći da čuju zanimljive priče u vezi sa istorijom grada.

U ovom gradu je Albert Ajnštajn, naravno uz pomoć Mileve Marić, osmislio čuvenu Teoriju relativiteta. Nedavna istorijska istraživanja su nam donela i podatak da je i otac valcera Johan Štraus svoju najčuveniju kompoziciju, valcer “Na lepom plavom Dunavu”, upravo komponovao u Novom Sadu – kaže Novakov.

On dodaje da se obilaski organizuju sa dve lokacije u dva termina i to bilingvalno. Osim obilaska na srpskom jeziku, ukoliko bude stranih turista, zanimljivosti o gradu moći će da čuju i na engleskom jeziku.

Prvi termin biće u 10.30 sati, kod Sat kule na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave. Omogućićemo svim zaintersovanim sugrađanima da zajedno sa nama, u pratnji turističkih vodiča, obiđu Petrovaradinsku tvrđavu. U 13 sati biće obilazak Starog gradskog jezgra Novog Sada. Polazak je sa Trgu slobode, kraj spomenika Svetozaru Miletiću – kaže Novakov za “O radio”

Sekretarka Udruženja turističkih vodiča Novog Sada Biljana Milošević kaže da će tom prilikom građani moći da čuju zanimljive priče u vezi sa istorijom grada.

Zajedno sa turističkim vodičima zainteresovani će imati priliku da razgledaju grad, te da čuju zanimljivosti o najznamenitijim kulturno-istorijskim spomenicima našeg grada. Prošetaćemo se Zmaj Jovinom ulicom i Dunavskom. Što se tiče Petrovaradinske tvrđave, šetaćemo se po samom objektu, obići ćemo neke terase, pričaćemo o mostovima na Dunavu i još mnogo toga – rekla je Miloševićeva za portal “021”.

Ove ture organizuje Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada.

Izvor: O radio; 021
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications