Početna Politika Bokan: Na izbore sami ili sa SPO, treći smo po snazi

Bokan: Na izbore sami ili sa SPO, treći smo po snazi

0

ddd_logo

Narodni pokret “Dinara-Drina-Dunav” registrovan je kao politička stranka i zvanično je 104. politički subjekt u Srbiji. Predsednik novooformljene stranke Tomislav Bokan rekao da je nova stranka zvanično rešenje o upisu u registar političkih subjekata dobila 12. oktobra.

Narod srpski koji podržava načela našeg pokreta tražio je da uradimo korak dalje i to smo i učinili i posle tromesečnog vrednog rada u kome nas je svojim potpisima podržalo više od 10.000 građana, stiglo nam je rešenje o registraciji stranke”, rekao je Bokan. On je dodao da DDD vodi “realnu, trajnu i ispravnu politiku” i da se zalaže za “izgradnju srpskog državotvornog sistema“, te za “izgradnju urušenog sistema vrednosti i jačanje duhovnosti i porodice”..

Svim našim vlastodršcima koji zarad ličnih interesa žele da zapostave interese Srbije poručujemo da će u nama imati ozbiljnog protivnika, a svima onima koji misle da im je bolje živeti van Srbije poručujemo da svoju sreću potraže tamo gde misle da im je bolje“, kazao je Bokan. Prema njegovim rečima, “Dinara-Drina-Dunav” je po snazi treći politički subjekt u Novom Sadu, koji ima razgranatu strukturu koju čini 25 ogranaka širom Srbije.
Na pitanje da li će na predstojeće izbore novoformirana stranka izaći samostalno ili sa nekim u koaliciji, Bokan je rekao da će DDD na izbore najverovatnije izaći samostalno ili sa istim partnerom sa kojim čini odborničku grupu u Skupštini Grada Novog Sada, a to je Srpski pokret obnove.

Podsetimo, pokret 3D je nastao pre oko tri godine, a Tomislav Bokan se u političkom životu grada pojavio na poslednjim lokalnim izborima kada je izašao na izbore kao član manjinske stranke Romske demokratske stranke, koje imaju niži cenzus za ulazak u Skupštinu grada, pri čemu je i tada pisano da u partiji nema Roma. Njegov ulazak u Skupštinu grada je i danas sporan zbog optužbi za kupovinu glasova, pri čemu suđenje i dalje traje, iako su pojedini optuženi već pred sudom priznali krivicu.

Tokom proteklog perioda, njegov 3D se proslavio po skandalima od kojih je najveći osveštavanje vode iz gradskog vodovoda, o čemu su pisali i mnogi strani mediji.
Takođe, upravljanje javnim preduzećima koje su Bokan i njegovi dobili na osnovu koalicionog sporazuma sa SNS je prepuno sporova, pri čemu on i ne krije da, na primer, svi moraju da daju pare od plata u stranačku kasu. Primetno je i da se u Čistoći i Vodovodu radnici teraju da budu članovi 3D kako bi sačuvali posao, a oprema preduzeća se koristi za kupovinu glasova, dok se i novac deli bez konkursa. Takođe, Bokan se ističe i u nameri da na ovom prostoru bude predvodnik Srba sa prostora zapadno od Drine, organizujući manifestacije koje nisu svojstvene Vojvodini.

Autor: Tanjug