Početna Politika Borislav Novaković napustio DS i prišao štabu Jeremića

Borislav Novaković napustio DS i prišao štabu Jeremića

0

Funkcioner Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković odlučio je da napusti tu stranku i da “svu svoju energiju i kapacitete stavi na raspolaganje predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću“.

Novaković, koji je bio šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, član Glavnog odbora stranke iz Novog Sada, a gradonačelnik od 2000. do 2004. godine, rekao je da je o svojoj odluci danas obavestio stranku.

Obrazlažući odluku, Novaković je za Betu rekao da je “DS potpuno izgubila misiju” i da više ne baštini ni jednu ideju koja može da “animira, motiviše i pokrene narod” ali da je “sve kulminiralo” kada je DS pokazala “ignorantski odnos” prema Vuku Jeremiću kao kandidatu za predsednika Srbije.

– Sve je to kulminiralo prilikom izbora i odabira kandidata za predsednika kog će podržati DS kada je gajen jedan ignorantski odnos prema Vuku Jeremić i tog trenutka ja sam video da u okrilju i unutar DS ne mogu dalje raditi – rekao je Novaković.

Novaković je dodao da će “svu svoju energiju i sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje Jeremiću” jer veruje da je u ovom trenutku jedino on “sposoban kao opozicioni kandidat da uđe drugi krug, a kada uđe u drugi krug da pobedi Aleksandra Vučića”.

Prema njegovim rečima, Jeremić je u svojoj politici “uskladio građansku i nacionalnu komponentu” i pokazuje sposobnost da “Srbiju kao državu udalji od ambisa u koji ga neprestano vodi politika Aleksandra Vučića”.

Zbog neslaganja sa odlukom da DS na predsedničkim izborima podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića, stranku je početkom februara napustio i bivši internacionalni sekretar Vladimir Todorić. Novaković se takođe zalagao da DS podrži Jeremića, ali je tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

Izvor: Beta