Početna Politika Branka Pejić ponovo član odborničke grupe Demokratske stranke Srbije

Branka Pejić ponovo član odborničke grupe Demokratske stranke Srbije

0

branka pejcic dss

Odbornik u Skupštini Grada Novog Sada Branka Pejić od danas je ponovo član odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS), izjavio je danas potpredsednik DSS Borko Ilić koji je i predsednik Gradskog odbora te stranke u Novom Sadu.
Ilić je na konferenciji za novinare kazao da mu je drago što se Pejićeva vratila u redove DSS-a, istakavši da je siguran da ona nikada “ideološki nije napuštala DSS”.

Predsednik odborničke grupe DSS u Skupštini Grada Novog Sada Vladimir Radaković je rekao da povratkom Branke Pejić u tu odborničku grupu ona sada breoji četiri člana, dok je Pejićeva kazala da je DSS jedina stranka koja nikada nije menjala svoju politiku, da tu stranku oduvek smatra svojom kućom, a da narodna izreka kaže: “Svuda pođi kući dođi”.

Na pitanje novinara da, kao potpredsednik DSS-a, prokomentariše aktuelnu političku situaciju u Srbiji, Ilić je rekao da je DSS jedina stvarna alternativa vladajućoj politici u Srbiji i politici koja vlada među opozicionim strankama.

Govoreći od ideji da se zbog sprečavanja prolaska azilanata između Srbije i Makedonije podigne ograda Ilić je rekao da “između dva bratska naroda nije potrebno stavljati nikakve ograde”, a da je to zbog konfiguracije terena praktično neizvodljivo.

Voleo bih da vidim toga ko će se popeti na 2.000 metara nadmorske visine da bi tamo postavio nekakvu žicu, mrežu ili ogradu“, rekao je on.

Komentarišući odluku lokalnih vlasti u Vukovaru da odluka o ćiriličnim natpisima više ne važi, Ilić je rekao da država Srbija mora odreagovati na tu odluku vukovarskih vlasti.

Na žalost, mislim da se oko toga ne pitaju ni vlada u Zagrebu, ni vlada u Beogradu već da i beogradska i zagrebačka vlada treba da pitaju Brisel zbog čega je ćirilica zabranjena u Vukovaru. Mi u Novom Sadu imamo šest službenih jezika i za manjine koje se broje svega u stotinama pripadnika i u tom i u svakom drugom pogledu smo pokazali da smo iznad njih“, zaključio je Ilić.

Autor: Tanjug