Početna Politika Brnabić ima najveće šanse da bude premijerka, u užem krugu i Vučević

Brnabić ima najveće šanse da bude premijerka, u užem krugu i Vučević

Najveće šanse za premijersku fotelju i dalje ima aktuelna predsednica Vlade Ana Brnabić, pišu Novosti i dodaju da je, uz nju, kabinetu u Nemanjinoj 11 blizu i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako “Novosti” saznaju u vrhu SNS, predsednik te stranke Aleksandar Vučić, kao mogućeg premijera, razmatra i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, ali su njegove šanse da u narednom mandatu upravlja Vladom ipak manje nego Brnabićeve i Vučevića.

Kao kandidat za prvog čoveka Vlade pominje se i ministar finansija Siniša Mali, mada je izvesnije da će on, kao Vučićev čovek od poverenja, ostati na poziciji koju trenutno obavlja, a koju lider SNS smatra jednom od ključnih u ostvarivanju planova koje je zacrtao, pišu Novosti.

Podsetimo da je Ana Brnabić pre nekoliko dana izjavila da je ona jedan od dva kandidata za mesto predsednika Vlade, a da je druga osoba fenomenalna, ali nije otkrila ko je u pitanju.

“Iza tog drugog kandidata bih stala u svakom trenutku. Odlična je, fenomenalna osoba, da li je čovek ili žena nije važno, u svakom trenutku bih stala iza te osobe da joj pomognem”, rekla je tada Brnabić.

Izvor: Novosti, Pink
Foto: Prinscreen