Početna Politika Čanak i Vujović sutra o dugovima prema APV

Čanak i Vujović sutra o dugovima prema APV

0

Nenad canak 640

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se sutra sa ministrom finanasija Dušanom Vujovićem, sa kojim će razgovarati o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine, saznaje Radio-televizija Vojvodine.
Čanak će, prema našim saznanjima, sa Vujovićem razgovarati u Ministarstvu finansija.

Podsetimo, lider LSV nedavno je izjavio da je trenutni dug Republike Srbije prema budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine, a na osnovu nepoštovanja ustavne odredbe od sedam odsto, prevazišao milijardu evra. Zbog toga će, kako tvrde naši izvori, ključna tema sutrašnjeg sastanak biti navedni dug i odnos između dva nivoa vlasti tim povodom.

Čanak je ranije naveo da je prilikom usvajanja ovogodišnjeg budžeta ministra finansija pitao da li se Vojvodini može dugovati, odnosno da li ona može biti poverilac.

On je takođe predložio da se ovaj dug prema APV kompenzuje kroz dodelu određenih akcija javnih preduzeća prilikom privatizacije.

“To je samo deo dugovanja, a tu je još i pitanje obeštećenja zbog privatizcije Naftagasa koji je poklonjen Ruskoj federaciji, zajedno sa rudnim bogatstvima koja se sada nemilice iskorišćavaju”, naveo je lider LSV.

Autor: RTV