Početna Politika Demokrate: Vučiću, otpusti sve odbornike u novosadskoj Skupštini

Demokrate: Vučiću, otpusti sve odbornike u novosadskoj Skupštini

0

Demokratska-Stranka-logoDemokratska stranka predložila je Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću da otpusti sve odbornike u Skupštini grada i kandidate za odbornike sa liste vladajuće koalicije na lokalnim izborima 2012, koji su u međuvremenu zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama u Novom Sadu.
Na taj način će se, prema njihovom mišljenju, najbrže rešiti problem s viškom zaposlenih u javnom sektoru u Novom Sadu.
“Otpuštanjem po tom kriterijumu, lokalnu samoupravu bi napustili ljudi koji objektivno gledano i jesu prekobrojni, jer za njihovim zapošljavanjem nikad nije ni bilo stvarne potrebe, a Vlada Srbije bi istovremeno dokazala koliko je iskreno posvećena reformama o kojim toliko priča. Odbornicima i njihovim partijskim kolegama, s druge strane, “skidanje” s gradskog budžeta bi konačno dalo priliku da pokažu koliko zaista veruju u budućnost u koju nas vodi premijer i njegova obećanja o hiljadama radnih mesta u privatnom sektoru koja samo što nisu otvorena. Takve stručnjake, kakvi su predstavnici vladajuću koaliciju u Skupštini grada, zasigurno želi svaka privatna firma”, stav je pokrajinskog odbora DS-a.
Prema javno dostupnim podacima, gradska vlast je u javnom sektoru u gradu zaposlila najmanje 116 svojih odbornika i kandidata za odbornike.
U gradskim preduzećima i ustanovama, prema spisku koji poseduje redakcija 021, platu prima najmanje 44 naprednjačka odbornika i kandidata za odbornike, Demokratska stranka Srbije je zaposlila 24, a Socijalistička partija Srbije 18. Pokret “Dinara-Drina-Dunav” zaposlila je 12 svojih odbornika i kandidata za odbornike, “Treća Srbija” 15 svojih sa liste “Dveri”, a na listi su i dva odbornika Srpskog pokreta obnove, kao i jedan partije vlaške manjine (NOPO).