Početna Politika DS: Tužilačke istrage o aferama SNS nakon što padnu s vlasti

DS: Tužilačke istrage o aferama SNS nakon što padnu s vlasti

0

demokratska-stranka-ds_660x330

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da će afere koje proizvodi Srpska napredna stranka (SNS) biti predmet tužilačke istrage “čim Srbija bude oslobođena diktature Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

DS je u saopštenju za javnost optužila gradsku vlast u Novom Sadu predvođenu SNS-om da je projektom “Ledena šuma” predala Dunavski park u ruke privatnoj organizaciji koju vodi “supruga uticajnog funkcionera jedne vladajuće stranke”.

Gradska vlast je najavila da će u najlepšem parku u centru grada tokom zime biti realizovan projekat “Ledena šuma”, koji predviđa da se na pešačkim stazama i zelenim površinama oko jezera u centralnom delu parka postave klizalište, restoran, tezge za prodaju različite robe i drugi komercijalni sadržaji.

DS je ocenio da se time blokira slobodan pristup prirodnom dobru pod zaštitom države.

– Istovremeno, organizacija “Kvart medija” je za programe u okviru pomenutog projekta dobila čak 5,8 miliona dinara iz gradskog budžeta, što znači da će građani Novog Sada za sadržaje “Ledene šume” plaćati dva puta: prvi put kao poreski obveznici koji uplaćuju svoj novac u gradski budžet, a drugi put kao posetioci parka – piše u saopštenju.

Ocenjuje se da su u slučaju “Ledene šume” prekršeni Zakon o zaštiti prirode, Pravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi spomenika prirode, Uredba o zaštiti Dunavskog parka i drugi republički propisi, kao i gradska Odluka o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode Dunavski park.

– Reč je nesumnjivo o koruptivnom i nezakonitom poduhvatu u kojem se pojedincima ili organizovanoj grupi ljudi iz gradske vlasti omogućava da iz prirodnog dobra za sebe izvuku ogromnu zaradu, na štetu opšteg interesa i građana Novog Sada – navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta
Foto: Logo