Početna Politika Dušan Bajatović otkrio cenu Turskog toka (video)

Dušan Bajatović otkrio cenu Turskog toka (video)

0

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović učestvovao je na “Kopaonik biznis forumu 2020.” i tom prilikom ekskluzivno otkrio da će priključak za gas koštati oko 780 evra, od čega će zarada kompanije iznositi 20 evra.

Bajatović je rekao da će na gas biti priključeno oko 550.000 građana, kao i da će Srbijagasu trošak za priključak moći da plaćaju tri do pet godina beskamatno.

“Izmenama pravilnika izbacićemo lokalne samouprave. Priključićemo građane, a to što niko neće da da pare iz lokalne samourave, znači neće ih biti”, rekao je on na KBF.

Bajatović je dodao i da nema neizvesnosti oko gasovoda Turski tok i da je Bugarska počela da nabavlja cevi i da bi platila velike penale kada bi sada odustala od tog projekta.

“Svi učesnici su se trudili da ispregovaraju bolju cenu gasa, uključujući i nas. Nema misterije oko Turskog toka. U ovom momentu nisam hteo da rezervišem količine za Srbiju i Republiku Srpsku, jer to košta”, rekao je Bajatović koji je u izjavi za medije otkrio i da  izgradnja Turskog toka teče po predviđenim planovima, a potom i otkrio koliko će to koštati…

Šta je sve prvi čovek Srbijagasa ovom prilikom otkrio poslušajte u vido snimku u nastavku:

Autor: NsHronika
Foto: Dušan Bajatović/Facebook