Početna Politika Gradonačelnik Novog Sada traži da se poverenik izvini Novosađanima

Gradonačelnik Novog Sada traži da se poverenik izvini Novosađanima

0

milos-vucevic_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahteva od poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića javno izvinjenje zbog toga što je u javnost izašao sa informacijama koje su nanele štetu Gradu i Novosađanima.

Naime, pre nekoliko dana poverenik je zatražio da sprovede nadzor u 11 lokalnih samouprava zbog uskraćivanja informacija koje je od njih tražio Savet za borbu protiv korupcije, a jedna od tih lokalnih samouprava je i Novi Sad. Tražene su informacije u vezi sa ispunjenjem obaveza iz ugovora o zakupu iz 2006. godine.

Međutim, žalba protiv Novog Sada je u međuvremenu povučena jer je Grad dostavio tražene informacije.

Gradonačelnik Vučević smatra da je “iznošenjem neistinitih informacija tendenciozno naneta šteta, ne samo gradu, već i njegovim građanima.

– Naime, pokušaj da se u javnosti stvori lažna slika o Novom Sadu kao gradu koji krije informacije i ne postupa transparentno, i zvanično je pala u vodu kada je stigao Zaključak kojim se potvrđuje da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obustavio postupak po žalbi koju je izjavio Savet za borbu protiv korupcije Vlade Republike Srbije kojim je traženo dostavljanje određenih informacija – navodi se u saopštenju iz Gradske kuće koje potpisuje Vučević, i ističe se još da se time dokazuje da su u javnost plasirane lažne informacije.

On dodaje još da gradska uprava štiti interese svakog Novosađanina i da odgovorno i transparentno postupa u svim aspektima, posebno u ispunjavanju pravnih obaveza prema svim državnim organima i telima.

Izvor: 021
Foto: Grad Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here