Početna Danas u gradu Naučna konferencija o medijima u Novom Sadu

Naučna konferencija o medijima u Novom Sadu

0

old-tv-1149416_640

Međunarodna naučna konferencija “Mostovi medijskog obrazovanja”, sa dve potkonferencije i festivalom radova studenata novinarstva, biće održana danas i sutra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Konferencija, osma po redu, tematski je usmerena ka regionalnim medijskim izazovima i pitanjima koje donose digitalne tehnologije, ali i omogućava da se globalni procesi promišljaju u svetlu lokalnih specifičnosti, navodi se u saopštenju organizatora.

Uvodno predavanje prvog dana održaće sociolog religija Dino Abazović sa Univerziteta u Sarajevu, dok će u subotu govoriti istoričar i publicista Dragan Markovina sa Univerziteta u Splitu.

U okviru konferencije biće održan Međunarodni festival studenata novinarstva “On the Record” i okupiće blizu 40 učesnika iz regiona. Studenti novinarstva iz zemalja bivše SFRJ u okviru tog festivala takmičiće se u kategorijama radijskih i televizijskih kratkih formi.

Ove godine uvedena je i nagrada za istraživačke tekstove, koja će nositi naziv “Jan Briza”, u znak sećanja na nedavno preminulog profesora Odseka za medijske studije i uglednog novosadskog novinara i publicistu.

“Mostovi medijskog obrazovanja” okupiće 110 naučnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Turske, Belgije, Holandije i Srbije.

Ovaj događaj organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta, a njegovo održavanje pomogao je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here