Početna Politika Igor Mirović će biti novi predsednik Vlade Vojvodine

Igor Mirović će biti novi predsednik Vlade Vojvodine

0

Igor-Mirovic-3

Igor Mirović biće novi predsednik Vlade Vojvodine, najavio je mandatar za sastav nove Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da će taj predlog u petak izneti stranačkim organima.

“Predložiću Igora Mirovića, pošto ima iskustvo i energiju i važno je da taj proces završimo što pre”, izjavio je Vučić. On je najavio i da će nova pokrajinska vlada biti izabrana sledeće nedelje.

“Naš cilj je da kompletiramo sve institucije na nivou republike Srbije, zato ću u petak predložiti stranačkim organima ime novog predsednika Vlade Vojvodine i sledeće nedelje će biti izabrana nova pokrajinska vlada”, naveo je Vučić.

Podsetimo da je Mirović i ranije viđen kao novi pokrajinski premijer ispred SNS-a, što su najavljivale njegove stranačke kolege, navodeći ga kao najboljeg kandidata za tu funkciju.

Mirović je Ekonomski fakultet završio u Novom Sadu. Obavljao je dužnost zamenika ministra finansija u Vladi Srbije od 1998. do 2000. godine, a direktor Zavoda za izgradnju grada bio je od 2004. do 2008. godine.

U septembru 2013. godine postaje ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a tu funkciju obavljao je sve do izbora u martu 2014. godine. Na funkciji potpredsednika Skupštine Novog Sada nalazio se od 1992. do 1994. godine, a u prošlom sazivu bio je potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Na mestu predsednika novosadskog odbora Srpske radikalne stranke bio je 14 godina, a u Srpsku naprednu stranku prešao je u jesen 2008. Piše poeziju i do sada je objavio dve zbirke pesama: “Nebo nad Vizantijom” (1994) i “Kremen plamen” (2003).

Autor: 021.rs
Foto: Privatna arhiva