Početna Politika Incident u Novom Sadu: Obezbeđenje SPS-a fizički pokušalo da spreči predaju liste...

Incident u Novom Sadu: Obezbeđenje SPS-a fizički pokušalo da spreči predaju liste LSV

0

lista,-pik,-lsv,-incident_660x330

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević istakla je da je obezbeđenje Socijalističke partije Srbije (SPS) fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore.

Sedlarević je na svom Tviter nalogu napisala i da je ona fiziči napadnuta.

O incidentu je na društvenim mrežama pisao i funkcioner LSV Duško Radaković, koji je napisao da ta stranka očekuje i reakciju policije i tužilaštva.

Digni glavu i reci ‘ne’ pretnjama i pritiscima. Digni glavu i reci ‘ne’ paketima i kupovini glasova. Digni glavu i pobedi 24. aprila. Olovkom – poručio je Radaković.

Inače, LSV je nakon ovih incidenata ipak pokrajisnkoj izbornoj komisiji predala izbornu listu za pokrajinske izbore.

lsv,-lista,-incident_660x330

LSV je jutros saopštila da je obezbeđenje Socijalističke partije Srbije jutros oko 3 sata fizički nasrnulo i sprečavalo poslanike te stranke da uđu u zgradu Skupštine AP Vojvodine i predaju izbornu listu za pokrajinske izbore.

O nečuvenoj sramoti i nasilju postoji foto i video dokumentacija, a obaveštena je Pokrajinska izborna komisija i Policijska uprava Novi Sad – navod se u saopštenju.

Iz ove stranke najavili su da će zbog ovog incidenat u podne održati konfrenciju za novinare ispred ulaza u zgradu Skupštine Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je juče pokrajinske izbore, koji će biti održani 24. aprila.

Izvor: RTV
Foto: Duško Radaković / Twitter