Početna Politika Ištvan Pastor danas raspisuje pokrajinske izbore

Ištvan Pastor danas raspisuje pokrajinske izbore

0

ThinkstockPhotos-glasanje

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor raspisaće danas pokrajinske izbore, koji će biti održani 24. aprila.

Pastor je Tanjugu rekao da će danas u podne, u skladu sa pravilima, potpisati Odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora za 24. april, kad će biti održani i republički i lokalni izbori.

Predsednik pokrajinske skupštine smatra da bi kampanja za pokrajinske izbore trebalo da bude fokusirana na realne teme i programe.

On dodaje da će nezaobilazna pitanja u kampanji u Vojvodini biti finansiranje pokrajine, usklađivanje Zakona o nadležnostima sa odlukom Ustavnog suda, te budući ustavno-pravni položaj Vojvodine.

Želim razuman javni razgovor i kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara ću se truditi da, što se naše stranke tiče, tako i bude – rekao je Pastor.

Poslednji pokrajinski izbori održani su 6. maja 2012. godine.

Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine.

Prema Statutu, izbore za poslanike raspisuje predsednik Skupštine, 90 dana pre isteka mandata Skupštine, tako da se izbori okončaju u narednih 60 dana.

Inače, predsednik Republike Tomislav Nikolić raspisao je parlamentarne izbore 4. marta, dok je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izbore za lokalne parlamente raspisala 7. marta, a izbori na svim nivoima biće održani 24. aprila.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija / Guliver / ThinkstockPhotos