Početna Politika Koalicija SPS i JS predizbornu kampanju počela u Novom Sadu

Koalicija SPS i JS predizbornu kampanju počela u Novom Sadu

0

SPS Novi Sad (1)

Konvencijom održanom u Velikoj sali SPENS-a koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS), zvanično je počela predizbornu kampanju.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić je obraćajući se prisutnima rekao da ta koalicija kampanju počinje u Novom Sadu i Vojvodini jer želi da pokaže da joj je izuzetno važno jednistvo Srbije.

Naša koalicija jedini je garant da će u Vojvodini preovladati snage koje se zalažu za jedinstvenu Srbiju. Vojvodina je srpska autonomija, ona je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije i uvek će takva i biti – rekao je Dačić.

On je na skandiranje prisutnih “Vojvodina je srce Srbije” odgovorio rečima “Vojvodina je i srce i duša Srbije” i dodao da će koalicija na čijem je čelu uvek raditi u interesu Srbije i njenih građana.

SPS Novi Sad (2)

Dačić je istakao da će se zalagati da Srbija bude država socijane pravde, naglasivši da je najbolja preporuka za SPS i JS ono što te stranke rade na terenu, a da je pravi primer za to Jagodina.

Mi smo istinska narodna koalicija, mi smo naslednici onih koji su se vekovima borili za radnička prava i onih koji su dali živote za slobodu. Borićemo se za to da oni koji su sarađivali sa Hitlerom nikada ne mogu biti rehabilitovani – rekao je Dačić.

Po njegovim rečima Joška Broz, predsednik Komunističke partije, koja je članica koalicije, je, iako unuk Josipa Broza Tita, predstavnik siromašnijeg sloja stanovništva u Srbiji, što je, kako je rekao, “dokaz da Tito nije krao”, a da “treba videti šta imaju unuci i potomci onih koji su u poslednjih desetak godina bili na vlasti”

Na te Dačićeve reči okupljene pristalice te koalicije odgovorile su pesmom “Idu čete partizana slavu borbe pronose”.

SPS Novi Sad (3)

Lider SPS-a je, pozivajući građane da na predstojećim izborima daju glas toj kolaiciji, rekao da se “zemlja ne brani samo oružjem, već i srcem i perom, odnosno olovkom na izborima”.

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma je rekao da su političke partije uništile Srbiju i da Srbiji nisu potrebne partije već ljudi koji će,kako je rekao, znati da vode Srbiju.

Marković je rekao da će se koalicija zalagati za povećanje plata i penzija, a da se to može ostvariti prateći primer Jagodine, koja je, kako je rekao, imala suficit u opštinskom budžetu od 30 miliona evra.

Jagodina je najbolji primer i da smo i u drugim opštinama imali takvo domaćinsko ponašanje kao u Jagodini i druge opštine bi imale suficit što znači da bi budžet Srbije bio puniji, što bi omogućilo povećanje penzija i plata – rekao je Marković.

5

Marković je rekao da je naložio da se izradi voštana figura Vladimira Putina i najavio da će Putinova figura 23. marta biti postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini, a u znak zahvalnosti Rusiji za sve što je uradila i što radi za Srbiju.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a i kandidat te stranke za premijera Vojvodine Dušan Bajatović je rekao da će on neko vreme govoriti kao pokrajinski premijer dok, kako je kazao, Ivica Dačić ne postane predsednik države.

Retko će nam ko priznati dobre stvari koje smo uradili u poslednje vreme, ali mi možemo da kažemo da se SPS suočio sam sa sobom, da se reformisao i da je sada spreman za izbornu trku – rekao je Bajatović.

SPS Novi Sad (4)

Po njegovim rečima, budućnost Srbije leži u sopstvenim resursima, a napredak zemlje nije moguć samo sa štednom već se mora potsticati privredni razvoj, bez koga, kako je rekao, nema napreka.

Bajatović je rekao da 2017. godine mora biti donet zakon o zabrani poljoprivrednog zemljišta strancima, jer, kako je dodao, još uvek se za to kod nas nisu stekli uslovi, a naglasio je da “parcele treba podeliti malim proizvođačima, a ne samo velikim igračima”.

Kada je reč o Vojvodini, zalagaćemo se za sve što je u okvirima Ustava Republike Srbije, dakle i za novi Statut AP Vojvodine i zakone o nadleznostima i finasiranju, ali ništa izvan propisanog Ustavom nećemo dozvoliti da se radi u Vojvodini – istakao je Bajatović.

Na predizbornoj konvenciji govorili su i predsednik Gradskog odbora SPS Novi Sad Slobodan Cvetković, predsdnik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić, članica SPS-ovog Foruma žena u Vojvodini Svetlana Maja Babić, potpredsednik Jedinstvene Srbije Srđan Kružević i predsednik Komunističke partije Joška Broz.

Izvor: Tanjug
Foto: www.spsnovisad.rs