Početna Politika Ištvan Pastor: SNS ima apsolutnu većinu i pravo da bira koga će...

Ištvan Pastor: SNS ima apsolutnu većinu i pravo da bira koga će uzeti za partnera

0

pastor-04_660x330

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kaže da o saradnji sa Srpskom naprednom strankom kada je reč o formiranju vlasti u Vojvodini, razgovori i pregovori još nisu počeli.

Ali ono što je sasvim sigurno jesu dve stvari. S jedne strane sigruno je to da Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu i ona ima pravo da bira koga će uzeti za partnera. Sa druge strane, generalno mislim da bi trebalo ići na maksimalno široku koaliciju – kaže Pastor.

Kao obrazloženje za stav o formiranju široke kaolicije, Pastor kaže da predstoje veoma ozbiljni zadaci koje treba rešavati, kao što su pitanja finansiranja i nadležnosti AP Vojvodine.

Sa te strane sam otvoren i spreman, i voleo bih da ta koalicija bude maksimalno široka. Mislim da bi bilo veoma veoma dobro da i druga autohtona vojvođanska stranka bude deo parlamentarne većine. Ipak odluku oko toga treba da donese Srpska napredna stranka i po prirodi stvari Liga socijaldemokrata kao druga autohtona vojvođanska stranka – ocenio je Pastor koji je najavio da će uskoro biti održana konstituativna sednica pokrajnskog parlamenta.

Izvor: RTV
Foto: www.skupstinavojvodine.gov.rs