Početna Politika Ko je novi zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac: Momak kojeg je Vučević predstavio

Ko je novi zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac: Momak kojeg je Vučević predstavio

0

Zamenik predsedničke odborničke grupe SNS u Skupštini grada Igor Crnobarac biće novi zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Kada je nakon izbora 2020. godine bivši gradonačelnik Miloš Vučević predstavljao odborničku grupu, uz njega su bili novi gradonačelnik Milan Đurić, predsednica Skupštine Jelena Marinković Radomirović, predsednica odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu” Sanja Draško i jedno novo, javnosti nepoznato lice.

To je bio Igor Crnobarac, novi zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Predstavljajući Crnobarca, Vučević je rekao da je “završio Fakultet tehničkih nauka i vrhunski sportista”, dodajući kako je to “nova ekipa SNS u Novom Sadu koja daje šansu mladima i ženama”.

Crnobarac je rođen 1990. godine u Novom Sadu. Išao je u OŠ “Petefi Šandor”, nakon čega je pohađao gimnaziju “Svetozar Marković”. Diplomirao je 2015. godine na Fakultetu tehničkih nauka, smer građevinarstvo – modul hidrotehnika.

Tokom 2015. i 2016. godine radio je kao građevinski inženjer pripravnik u “Zavodu za izgradnju grada”, nakon čega prelazi u Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu, gde radi kao savetnik za upravne poslove u oblasti privrede. Ima iskustvo rada i u Republičkom štabu za odbranu od poplava, kao i u Regionalnoj radnoj grupi za koordinaciju aktivnosti Grada Novog Sada na izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Kako se navodi u biografiji na sajtu Centra društvene stabilnosti, organizacije čiji su članovi i pojedini predstavnici aktuelne vlasti, Crnobarac je 2017. godine izabran za predsednika Saveta MZ “Narodni heroji”, “što ujedno predstavlja i njegovu prvu političku funkciju, koju će obavljati do isteka mandata 2021. godine”.

Nakon izbora 2020. godine, postao je zamenik predsednice odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, te predsednik Saveta za komunalne delatnosti i zamenik predsednice Komisije za međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Miloš Vučević ga je postavio za zamenika predsednika Komisije za komunalno uređenje grada, a našao se i na listi Srpske napredne stranke za narodnog poslanika na izborima 2020. Navodi se i da je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Član je i fonacije “Svetozar Miletić”, čiji su suvlasnici državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović, te poslanik član Srpske napredne stranke Predrag Rajić.

U biografiji Igora Crnobarca navodi se i da je kao član Srpske napredne stranke pohađao “mnoge seminare, obuke i treninge, od kojih se kao najznačajniji izdvajaju dvosemestralni obrazovni program “PolitiKAS” u organizaciji Beogradske otvorene škole i Fondacije Konrad Adenauer (generacija 2015/2016), Akademija mladih lidera u organizaciji Fondacije za srpski narod i državu (generacija 2019/2020), tromesečni politički seminar u Tirani i Beču u organizaciji Instituta Robert Šuman i politička akademija Fondacije “Svetozar Miletić (generacija 2020/2021)”.

U autorskom tekstu koji je objavljen na više portala bliskih aktuelnoj vlasti, Crnobarac piše kako se Novi Sad “probudio iz dubokog sna koji je trajao deceniju”. Kako je naveo, Novi Sad je drugo najveće gradilište u Srbiji, ali i grad koji se najbrže razvija.

“Jedan od ključnih razloga za napredak našeg grada u poslednjih 9 godina jeste upravo razvoj građevinarstva, koje je motor razvoja svakog grada i za koje možemo figurativno reći da je jedna lokomotiva koja za sobom vuče preko 50 proizvodnih grana. Probudio se Novi Sad 2012. godine iz dubokog sna koji je trajao više od jedne decenije. A da su dela, a ne reči, ono u šta Novosađani veruju, najbolje pokazuje činjenica da je gradonačelnik Miloš Vučević prvi čovek u istoriji Novog Sada kom su njegovi sugrađani ukazali poverenje da u tri uzastopna mandata uspešno vodi naš grad i da na jedan domaćinski način upravlja njegovim budžetom”, zapisao je u novembru prošle godine novi zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Oženjen je i ima sina.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen