Početna Aktuelno Ko treba da bude gradonačelnik Novog Sada ako Miloš Vučević dobije drugu...

Ko treba da bude gradonačelnik Novog Sada ako Miloš Vučević dobije drugu funkciju?

0

U Novom Sadu mesecima ne prestaju nagađanja ko će biti novi gradonačelnik ako aktuelni Miloš Vučević dobije neku drugu funkciju. Kada je reč o gradonačelniku Vučeviću on je i 2016. bio u igri za mesto Predsednika Vlade Srbije ali je u poslednjem momentu odluka pala na Anu Brnabić.

Ovoga puta mediji takođe nagađaju koju bi funkciju mogao da dobije Miloš Vučević, koji je predvodio SNS delegaciju na razgovoru sa Predsenikom Aleksandrom Vučićem.

U opciji su pozicije Premijera, Predsednika Narodne Skupštine kao i ministra pravde i unutrašnjih poslova. Naravno, postoji mogućnost da Vučević ostane i treći mandat gradonačelnik Novog Sada.

Ukoliko se to ipak ne dogodi, nagađa se ko bi mogao da sedne u njegovu fotelju. Najviše se, naravno, pominju imena troje funkcionera iz redova SNS koji su bili u samom vrhu njihove izborne liste u Novom Sadu: Pominju se Milan Đurić (1977), advokat i aktuelni član Gradskog veća za upravu i propise koji je drugi na listi, odmah iza Vučevića kao i Zdravko Jelušić (1960), aktuelni Predsednik Skupštine Grada. U igri su i dve dame – Cvija Vasić (1970) koja je bila treća na listi i Dina Vučinić (1987) – četvrta na listi.

Šta vi mislite, ko bi trebalo da bude budući gradonačelnik Novog Sada u slučaju da Miloš Vučević dobije drugu funkciju?

Autor: NSHronika