Početna Politika Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine u petak u Master centru

Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine u petak u Master centru

0

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je juče konsultacije sa predstavnicima sedam izbornih lista koje su ušle u novi saziv Skupštine Vojvodine, a prva sednica u novom sazivu biće održana 31. jula.

On je istakao da je sednicu zakazao u skladu sa rokovima i da će zbog epidemiološke situacije biti održana u Kongresnom centru Master zbog većeg prostora i mogućnosti primene mera prevencije.

Pastor je razgovarao sa predstavnicima liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, izborne liste Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, izborne liste Saveza Vojvođanskih Mađara, “Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbije”, liste Metla 2020, liste “Za Kraljevinu Srbiju – Za srpsko vojvodstvo” i liste Srpske radikalne stranke.

On je rekao da su sastanci protekli konstruktivno i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj skupštinskoj sednici.

Na prvoj sednici Skupštine Vojvodine potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, bira predsednik i potpredsednici i imenuje generalni sekretar.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia