Početna Gradske teme Stroge mere i pravila prilikom posete stomatologu

Stroge mere i pravila prilikom posete stomatologu

0

Za vreme epidemije Kovida-19, ljudi kod lekara idu u krajnjoj nuždi, a to važi i za posete stomatologu. Posetili smo jednu stomatološku ordinaciju da vidimo koje se mere zaštite primenjuju, kako bi se pacijenti i zaposleni osećali što sigurnije.

Od početka epidemije koronavirusa, broj pacijenata u stomatološkim ordinacijama neupitno se smanjio, iako do podizanja cena usluga, nije došlo.

“Imamo starije pacijente koji neće da dođu, boje se, kažu hajde da sačekamo da sve ovo prođe. Imamo pacijente iz inostranstva koji su nažalost sprečeni da dođu zato što im njihove države ne dozvoljavaju, imamo pacijente koji su jednostavno uplašeni”, kaže Nataša Nikolić, doktor stomatologije.

Osim dezinfekcije, važe pravila i procedure koje se strogo poštuju i od kojih, nema odstupanja.

“Stavili smo dezobarijeru na ulaz, alkohol, u ordinaciji odnosno u čekaonici je dozvoljeno da bude pet pacijenata i svi moraju da imaju maske na sebi”, kaže Nataša Nikolić, doktor stomatologije.

Prilikom dolaska pacijenti ispunjavaju i epidemiološki upitnik, što sa ostalim merama predostrožnosti, mogućnost zaražavanja kod zubara, čini minimalnim.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay