Početna Politika Liga socijaldemokrata Vojvodine: Nijedan naš funkcioner nije kandidat za direktora Karlovačke

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Nijedan naš funkcioner nije kandidat za direktora Karlovačke

0

gimnazija7

Nijedan funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine nije kandidat za direktora Karlovačke gimnazije, saopštila je ta stranka.

U LSV navode da najstarija gimnazija u Srbiji, sa zavidnim ugledom koji je sačuvala do danas, ne može da bude predmet partijskog kadrovanja.

“Nedopustiva je i pomisao da će bilo čiji partijski kadar dobiti našu podršku. Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i neće odstupiti od svog principa da kadruje struka, a ne politika”, stoji u saopštenju. Dodaje se da LSV zahteva da Karlovačku gimnaziju vodi osoba koja će po svojim stručnim i moralnim kvalitetima to raditi na najbolji način.

Podsećamo da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje naložio školskom odboru Karlovačke gimnazije da razreši dužnosti direktorku Slavicu Šokicu, jer kako školski odbor, tako ni sama direktorka nisu postupali u skladu sa zakonom. U Karlovačkoj gimnaziji prekršili su zakon svojim nepostupanjem po nalogu Pokrajinske inspekcije, nakon izbacivanja iz škole učenice zbog fotomontaža profesora na Instagramu.

U javnosti su se zatim pojavile informacije da je zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović, inače funkcioner LSV-a, kandidat za novog direktora te gimnazije. Na pitanje novinara 021 da li su ove informacije osnovane, pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš rekao je da je i sam čuo za tu tvrdnju, ali da misli da to nije istina.

“Teško je i zamisliti da se tako nešto ostvari zbog sukoba interesa jer ne bi bilo logike da zamenik pokrajinskog sekretara postane direktor. Ovde je pitanje samo poštovanja ili nepoštovanja zakona i nikakve političke pozadine tu nema. Ja sam razgovarao sa Aleksandrom Jovanovićem i verujte mi i on sam je iznenađen time”, rekao nam je Njilaš.

Izvor: 021
Foto: karlovci.org.rs