Početna Politika LSV: Ne treba žuriti sa privatizacijom Luke Novi Sad

LSV: Ne treba žuriti sa privatizacijom Luke Novi Sad

0

luka-ns

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo privrede da u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije i predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

“Luka Novi Sad jedina je od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana. Podsećamo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča”, kaže se u saopštenju LSV.

Dodaje se da je Luka Novi Sad je profitabilno preduzeće u Novom Sadu i trebalo bi da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.

“Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora. Zato sa tom privatizacijom, ukoliko je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade”, zaključuju u LSV.

Autor: RTV
Foto: 021.ns