Početna Politika LSV optužila SNS za zloupotrebu vlasti

LSV optužila SNS za zloupotrebu vlasti

0

lsv-logo-618

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu lagao da nisu zloupotrebili svoju poziciju u gradskoj vlasti kako bi onemogućili tu stranku da u salama mesnih zajednica prikuplja potpise za referendum o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i “domaćim tajkunima”.

Potpredsednik opozicione LSV Aleksandar Jovanović optužio je juče na konferenciji za novinare gradsku vlast u Novom Sadu da ne dozvoljava LSV da u mesnim zajednicama prikuplja potpise za referendum, te da mesne kancelarije tretira kao stranačke prostorije, što je SNS odbacila kao neistinu.

Ulizujući se partijskim šefovima u Beogradu, otišli su toliko daleko da opstruiraju prikupljanje potpisa koji bi zaustavili Predlog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a onda još i lažu da to ne čine. Taj predlog je loš i naneće veliku štetu vojvođanskim poljoprivrednicima, selu i životu uopšte. Toga su građani svesni i to se ne može sakriti, koliko god to Gradski odbor SNS želeo“, piše u saopštenju LSV.

Poljoprivrednici iz Vojvodine i Mačve protestuju od 24. novembra i traže da Vlada Srbije iz skupštinske procedure povuče Predloga izmena Zakona o poljoprivrednim zemljištu jer su nezadovoljni što se velikim investitorima omogućava da na 30 godina zakupe do 30 odsto zemljišta koje je u vlasništvu države.

U organizaciji LSV-a je 25. novembra jedan deo poljoprivrednika traktorima stigao u Beograd i u Skupštini Srbije su predali zahtev da se uradi novi predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Kako se navodi, gradski odbor LSV je podneo 45 zahteva za prikupljanje potpisa u isto toliko mesnih zajednica, ali je odgovor izostao ili su odbijeni u njih ukupno 36.

Nakon toga, zahteve su poslali odbornice i odbornici, poslanice i poslanici LSV, kojima za korišćenje MZ ni ne treba odobrenje. Odgovor je opet izostajao. U trećem koraku smo 20. novembra organizovali i uredno najavili zauzeće površine u skladu sa propisima za prikupljanje potpisa, ali ispred mesnih zajednica, što su onemogućile patrole komunalne policije, koje su čak i priznali našim aktivistima da su dobili nalog za to“, piše u saopštenju.

SNS: Niko nije zabranjivao prikupljanje potpisa

Gradski odbor Srpske napradne stranke (SNS) iz Novog Sada ocenio je da je u najnovijem saopštenju Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) samo potvrdila da nije bilo zabrane da se u mesnim zajednicma prikupljaju potpisi za referendum o pitanjima zakonodavstva o zemljištu.

Najpre su u LSV rekli da im gradska vlast zabranjuje da koriste prostorije mesnih zajednica u Novom Sadu, da bi u nastavku saopštenja sami sebe demantovali formulacijom – čast izuzecima“, piše u odgovoru SNS na današnje Ligino saopštenje.

LSV je ranije danas saopštila da je gradski odbor SNS lagao da nisu zloupotrebili svoju poziciju u gradskoj vlasti kako bi onemogućili LSV da u salama mesnih zajednica prikuplja potpise za referendum o zabrani prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i “domaćim tajkunima”, te da mesne kancelarije tretiraju kao stranačke prostorije, što je SNS odbacila kao neistinu.

Nikakve laži LSV ne mogu sakriti činjenicu da je očajnička želja onih koji godinama ništa nisu uradili za građane Vojvodine, da pronađu bilo kakvu temu za početak kampanje, doživela potpuni fijasko“, ocenili su naprednjaci.

Autor: Beta