Početna Politika LSV: Vojvođanski front treba da okuplja sve autonomaše

LSV: Vojvođanski front treba da okuplja sve autonomaše

0

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da bi trebalo da se formira Vojvođanski front, koji će okupljati, kako kažu, sve partije i nevladine organizacije spremne da se akciono i politički ujedine za vraćanje pune autonomije Vojvodini.

LSV je stav izneo na sinoćnoj sednici Glavnog odbora.

Bez obzira na sve razlike koje među nama postoje, zajedničko nam je da za Vojvodinu tražimo zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom. Logično je da Liga socijaldemokrata Vojvodine kao najveća i najorganizovanija stranka bude predvodnik u centru tog okupljanja – naveli su u LSV.

Glavni odbor je, inače, za generalnog sekretara izabrao Bojana Kostreša, za potpredsednike Branislava Bogaroškog, Dejana Čapoa i Roberta Kolara, a za predsednika Izvršnog odbora Sašu Šućurovića.

Izabrani su predsednici stručnih saveta, kao i članovi i članice Političkog saveta, a na njegovo čelo je ponovo izabran Dušan Jakovljev.

Pre sednice Glavnog odbora stranke za portparola imenovan je Aleksandar Marton, a za sekretara Sekretarijata za međunarodne odnose Aleksandar Jovanović.

Izvor: 021
Foto: Logo