Početna Politika Mile Isakov: Vojvodina se pretvara u “panonsku močvaru”

Mile Isakov: Vojvodina se pretvara u “panonsku močvaru”

0

38

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Mile Isakov ocenio je da je u Vojvodini situacija veoma loša i dodao da se ta pokrajina polako pretvara u “panonsku močvaru”.

Kako kaže, nestaju one vrednosti koje su Vojvodinu uvek krasile. “Više ne postoji ozbiljna politička snaga koja brine o Vojvodini. Može to da se zove kako god hoćete, autonomaštvo, republikanstvo… sasvim je svejedno kako se zove, ali je činjenica da više ne postoji autentična vojvođanska partija”, rekao je Isakov za “Dnevnik”.

Ocenio je da bi se za Vojvodinu nešto moglo uraditi, kada bi se napravila neka nova vojvođanska partija, koja bi se zalagala za “pravu, normalnu autonomiju”. “Normalna autonomija je pre svega ona da Vojvodina ima svoj budžet. To je osnovno. Da mi sami odlučujemo o svemu što se proizvede i svakoj novoj vrednosti, a ne da to ide u Beograd pa onda se na kašičicu vraća ovamo, onoliko koliko neko misli da smo mi zaslužili”, naveo je Isakov.

Dodao je da bez finansijske samostalnosti nema ni autonomije Vojvodine i ocenio da oni koji su se do sada predstavljali kao zastupnici Vojvodine, kao branioci autonomije, to nisu bili, već su “profitirali i izdali sve interese Vojvodine”. Prema njegovim rečima, za takvo stanje u Vojvodini odgovorni su “pre svega demokrate, koje upravljaju Vojvodinom uz pomoć Lige (LSV), a jednim delom i Savez vojvođanskih Mađara”.

Isakov je optužio vlasti u Vojvodini da su odgovorne za afere, u kojima su “rađene ogromne pronevere, pljačke i finansijske mahinacije”. On je negirao da je podržao desničarsku stranku Treća Srbija i dodao da je jedino podržao njihovu ideju da se formira “alternativa za Srbiju”, odnosno okupljanje i levice i desnice i centra, kao šansa da se izađe iz “duboke duhovne, moralne i političke krize”.

Izvor: Beta