Početna Politika Miloš Vučević: Još brže u razvoj

Miloš Vučević: Još brže u razvoj

0

Milos-Vucevic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u narednom mandatu nastaviti rad na komunalnom uređenju grada, na ravnomernom razvoju svih delova Novog Sada, borbi za nova radna mesta, kao i na pojednostavljenju gradske uprave, kako bi ona bila ekonomičnija i efikasnija.

– Lakše je, jer imam četiri godine iskustva iza sebe, video sam i gde je bilo dobro i gde nije. Ubrzali smo neke procese u gradu od 2014. godine i danas smo na pragu jednog novog ciklusa i u stanju smo da ubacimo u brzinu i krenemo još brže napred u razvoj grada – rekao je Vučević za RTS.

Dodaje i da ga raduje činjenica da je u javnom sektoru u Novom Sadu u avgustu 2012. godine bilo 29.000 zaposlenih, a u maju ove godine 23.000 njih.

– To je i dalje mnogo, ali je ipak 6.000 manje nego pre četiri godine – rekao je Vučević.

Upitan o saradnji sa LSV-om, koji je na drugim nivoima vlasti uglavnom opozicija SNS-u, Vučević je istakao da očekuje realizaciju programa i ciljeva koji su dogovoreni sa koalicionim partnerima.

– Nismo se bavili ideologijom, niti visokom politikom, verovatno se oko tih pitanja ne bismo nikad dogovorili, razgoavrali smo o temama koje se tiču lokalne samouprave, Novosađana i tu smo postogli dogovor – rekao je Vučević.

Navodi da je fokusiran na poslove koji su pred njim i dodaje da je izuzetno ponosan i svestan odgovornosti.

– Novi Sad je u istoriji vrlo retko davao nekome priliku da ima dva mandata, počastvovan sam i svestan da to nosi veće breme odgovornosti, ali sam pun energije i volje da radim – dodao je on.

Govoreći o predstojećem “Egzitu”, Vučević je istakao da je već sad 25 odsto više prodatih karata, te da će sve biti organizovano na najvišem nivou.

– Stotine ljudi će biti uključeno po raznim segmentima, naravno i po pitanju bezbednosti. Sarađujemo i sa policijom i sa ostalim službama bezbednosti i očekujem da sve bude na najvišem nivou. Nadam se da će i novosadska privreda ovo iskoristiti da profitira, a time i država od poreza – zaključio je Vučević.

Izvor: Tanjug
Foto: Miloš Vučević/Facebook