Početna Politika Miloš Vučević: Nema razloga da izbori ne budu u decembru

Miloš Vučević: Nema razloga da izbori ne budu u decembru

0

vucccevich-1_2505

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević smatra da nema razloga da pokrajinski i lokalni izbori u Vojvodini ne budu održani u decembru ako bude političke volje i konsenzusa.

“DS ulazi u 16. godinu vlasti u Vojvodini, Bojan Pajtić u 12. godinu svog mandata kao predsednik pokrajinske vlade. Nadamo se da će to vreme što pre iscureti, odnosno da ćemo imati što pre određen datum za održavanje, u redovnom terminu, pokrajinskih i lokalnih izbora”, kazao je Vučević gostujući na TV Pink.

On je dodao da je redovan termin sve što se definiše u poslednjih šest meseci od konstituisanja ovog saziva skupštine, odnosno konstituisanja trenutnih saziva lokalnih samouprava pokrajine.

“Ja se nadam da će građani Vojvodine izdržati još ovih par meseci režim Bojana Pajtića, a da će onda mudro odlučiti i dobro promisliti kome će dati poverenje na sledećim pokrajinskim i lokalnim izborima”, kazao je Vučević.

Upitan koliko je to još ovih par meseci, Vučević je rekao da “zaista ne vidi razloga da izbori ne budu u decembru ako bude političke volje, odnosno dogovora između ključnih političkih faktora u državi”.

On je dodao i da svakako neće doći do razdvajanja lokalnih i pokrajinskih izbora.

“Sumnjam da bi ikom to odgovaralo i da bi iko mogao da obrazloži zašto ne bi istovremeno bili lokalni i pokrajinski izbori koji se od 1992. održavaju uvek zajedno”, zaključio je Vučević.

Izvor i foto: Tanjug