Početna Politika Miroslav Vasin: Miting pokazao ispraznu politiku “naprednjaka”

Miroslav Vasin: Miting pokazao ispraznu politiku “naprednjaka”

0

vasin_tanjug

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojvodini Miroslav Vasin kritikovao je danas miting SNS-a u Novom Sadu ocenivši da ta stranka vodi “ispraznu politiku”, a Demokratskoj stranci pripisao zasluge za evropski put Srbije.

Vasin je na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio i predsednik Gradskog odbora DS Novi Sad, Veljko Krstonošić, rekao da je pokrajinska vlada za AP Vojvodinu uradila mnogo više nego što je republička vlada uradila za Srbiju.

Aleksandar Vučić nas je nazvao političkim lenjivcima i kibicerima, a bilo bi dobro da on i njegova vlada za Republiku Srbiju urade bar deo onoga što je pokrajinska vlada uradila za AP Vojvodinu – rekao je Vasin nabrajajući sve ono za šta je, kako smatra, zaslušna vlada demokrata u Vojvodini.

Prema Vasinovim rečima, jučerašnji miting SNS je deo ceremonije proslave početka pregovora za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali on smatra da je DS mnogo više doprinela evropskom putu Srbije nego SNS, a posebno je istakao ulogu Zorana Đinđića za ostvarivanje evropskih ideja.

Vasin je pomenuo i da se juče osim mitinga SNS-a u Novom Sadu održao još jedan skup na kom su bili predstavnici udruženja poljoprivrednika kao i da DS i Pokrajinska vlada podržavaju njihov zahtev da se ne usvoji zakon o poljoprivrednom zemljištu.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug