Početna Politika Miroslav Vasin nosilac liste Demokratske stranke na pokrajinskim izborima

Miroslav Vasin nosilac liste Demokratske stranke na pokrajinskim izborima

0

miroslav-vasin-pokrajinski-sekretar-vojvodina-gov-r

Pokrajinskoj izbornoj komisiji Demokratska stranka rano jutros predala potpise za pokrajinsku izbornu listu koja nosi naziv “Za Vojvodinu rada i znanja”.

Prvi na listi koalicije okupljene oko Demokratske stranke i kandidat te koalicije za pokrajinskog premijera je predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin koji je po predaji potpisa rekao novinarima da je ta stranka za nekoliko sati uspela da prikupi više 7.200 potpisa građana Vojvodine.

Na taj način još jednom je iskazana podrška građana Vojvodine onome šta smo činili i što ćemo činiti i u buduće pretvarajući Vojvodinu sve više u region rada i region znanja, u u region u kome treba živeti bolje – rekao je Vasin ddoajući da će DS pokušati da život svakog građanina pokrajine učini što boljim, što su, kako je ocenio, činoili i u prethodnih 16 godina.

Prema Vasinovim rečima, kapampanja za pokrajinske izbore trebalo bi da istakne kako ko od političkih partija i koalicija vidi Vojvodinu, naglasivši da će DS i dalje istrajavati na, kako je rekao, “Vojvodini sa još značajnijom autonomijom, još značajnijim nadležnostima, na Vojvodini kojoj je multietičnost najveća vrednost”.

Koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke za pokrajinske izbore pored DS-a čine i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), Nova stranka i Zelena ekološka partija – “Zeleni”.

Stranke i koalicije koje žele da učestvuju na izborima za pokrajinski parlament moraju prikupiti minimum 6.000 potpisa građana Vojvodine ukoliko imaju svih 120 kandidata, a stranke nacionalnih manjina moraju imati minimum 3.000 potpisa.

Pokrajinska izborna komisija ima rok od 24 sata od prijema liste da se izjasni o njenoj ispravnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: vojvodina.gov.rs